De vochtige doekjes die uit de rioolpomp werden gehaald aan de Muilaardstraat.
Volledig scherm
De vochtige doekjes die uit de rioolpomp werden gehaald aan de Muilaardstraat. © KOS

Stad roept op: “Stop aub met vochtige doekjes in toilet te gooien!”

Een opmerkelijke oproep van de Gentse schepen Filip Watteeuw (Groen). Hij roept op om niet langer vochtige doekjes in toiletten te gooien. Recent raakte daardoor in de Muilaardstraat een pompstation volledig geblokkeerd waardoor de riolering het water niet meer kon slikken.

33 reacties

 • Sam Valkenborgs

  3 jaar geleden
  Er bestaat geen merk van vochtige doekjes dat volledig oplost. Stop hiermee mensen !!
 • mario van haesendonck

  3 jaar geleden
  je moet die gebruiken vind ik ! je gaat versteld staan wat die extra reiniging oplevert ! natuurlijk degene gebruiken die oplossen in water !
 • fred vanhove

  3 jaar geleden
  Westerlingen zijn viespeuken. In de meeste landen in Azië gebruikt men water na het toilet....hier wijven ze het meeste wat weg. Voor onze auto te wassen gebruiken we water maar voor ons achterste papier....
 • Totheloo Andback

  3 jaar geleden
  Als maritieme wtk zien we hetzelfde op boten, daar zijn geen babys. Blijkt dus dat alle moslim nationaliteiten die onhebbelijke gewoonte hebben. Oplossing: aparte toiletten, die ze zelf mogen ontstoppen telkens. Werkt goed ! Maar dat zal wel weer niet politiek correct zijn zeker...
 • Tina Colpaert

  3 jaar geleden
  Gebruik wc papier dat doen we al eeuwen ipv die super zever en als je het dan toch nodig vind om zo prullen te gebruiken gooi ze in de vuilbak!
 1. Een ongeval door de laaghangende zon: wie is aansprakelijk bij een kop-staartbotsing?
  Independer

  Een ongeval door de laaghangen­de zon: wie is aansprake­lijk bij een kop-staartbot­sing?

  Het is je ongetwijfeld al opgevallen tijdens het autorijden: de zon hangt tegenwoordig een pak lager dan tijdens de zomerperiode. Dat vermindert bij momenten serieus de zichtbaarheid van de weg. Koppel dit aan het drukke spitsverkeer en het risico op een kop-staartbotsing in de file is nu een stuk hoger. Ben jij betrokken bij zo'n ongeval? Dan is het soms lastig te bepalen wie er aansprakelijk is voor de schade. Independer.be zet daarom 4 mogelijke kop-staartbotsingen op een rij.
 2. Het sociaal tarief voor telecom biedt tot 50 procent korting op je factuur: zo weet je of je in aanmerking komt
  Mijntelco

  Het sociaal tarief voor telecom biedt tot 50 procent korting op je factuur: zo weet je of je in aanmerking komt

  In tijden van inflatie en hoge energieprijzen is elke financiële tegemoetkoming meer dan welkom, zeker voor de lagere inkomens. Daarom is er vanuit de overheid niet alleen voor gas en elektriciteit een sociaal tarief voorzien; ook voor telecom bestaat er een tegemoetkoming. Wie de doelgroepen zijn voor zo'n tegemoetkoming? En welke voorwaarden er precies zijn? Mijntelco.be zet het voor je op een rij.