Impressie van hoe de nieuwe buurtsporthal aan de Oude Dokken er zal uitzien.
Volledig scherm
Impressie van hoe de nieuwe buurtsporthal aan de Oude Dokken er zal uitzien. © Foto repro Wannes Nimmegeers

Stad opent drie buurtsporthallen in 2019

GENTDe Stad Gent opent de komende jaren drie buurtsporthallen: aan de Oude Dokken, de Tondeliersite en in Ledeberg. Met de nieuwe infrastructuur wil de stad inspelen op de stijgende groep Gentenaars die sporten buiten clubverband. "Een vast aantal uren in de nieuwe sporthallen zal exclusief gereserveerd worden voor buurtbewoners", zegt schepen van Sport Resul Tapmaz (sp.a).

 1. Fluf is de eerste Vlaamse emotionele zorghond bij de politie: “Hij straalt vertrouwen uit en stelt slachtoffers en getuigen gerust”
  PREMIUM
  Gent

  Fluf is de eerste Vlaamse emotionele zorghond bij de politie: “Hij straalt vertrouwen uit en stelt slachtof­fers en getuigen gerust”

  De nieuwste aanwinst van de Gentse politie heet Fluf en is de meteen de meest zachtaardige viervoeter van het hele team. Fluf is een ‘emotionele zorghond’, de eerste in Vlaanderen. Zijn taak is slachtoffers en getuigen gerust te stellen en hen zo makkelijker aan het praten te krijgen. De voorbije drie maanden werd hij al 15 keer ingezet, waarvan 14 keer met succes. “Fluf is de makkelijkste hond ooit, voor hem is alles goed", zegt baasje en hoofdinspecteur Evi Vandendriessche.
 1. Koor zonder stembanden eind oktober te horen in Bijloke: “Het klinkt helemaal anders dan een gewoon koor”
  Gent

  Koor zonder stembanden eind oktober te horen in Bijloke: “Het klinkt helemaal anders dan een gewoon koor”

  De koorleden van ‘Shout at Cancer’ hebben geen strottenhoofd meer, maar toch zingen ze nog. Al klinkt dat helemaal anders dan een gewoon koor. Eind oktober is de groep te horen in de Bijloke. Dan laten ze niet alleen zichzelf, maar ook andere mensen met stemproblemen – door een beroerte of Parkinson bijvoorbeeld - horen. Een hele reeks Belgische muzikanten zorgt voor muzikale ondersteuning.
 2. Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later
  Livios

  Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later

  De nieuwe generatie 50-plussers is meer bezig met haar toekomst en hoe ze wil wonen. Vier op de tien 50-plussers willen zelfs nog vóór hun pensioen verhuizen naar een kleinere woning, op maat van hun oude dag. Bijna de helft van hen kiest resoluut voor een appartement. Dat blijkt uit een woononderzoek van vastgoedspecialist Hillewaere. Maar hoe ziet zo’n woning voor levenslang wonen eruit? En moet je daarvoor altijd verhuizen? Bouwsite Livios zocht het uit.