Gentse Winterfeesten in 2018
Volledig scherm
Gentse Winterfeesten in 2018 © Wannes Nimmegeers

Stad knipt ‘verkeerde week’ van Winterfeesten, handelaars boos: “Waarom luistert dat bestuur nooit?”

Drie weken Winterfeesten in plaats van vier, vanaf volgende winter. Dat had het stadsbestuur al na de verkiezingen beslist, en quasi iedereen kon zich daarin vinden. Want die laatste week, na nieuwjaar, komt er toch geen kat meer naar de kerktmarkt. Maar nu heeft de stad beslist om de éérste – en dus niet de laatste – week van de festiviteiten te knippen.

36 reacties

 • Rudy Buffalo

  2 jaar geleden
  Denk dat wat nu gebeurt de schuld is van de kiezers want anders komen deze mensen niet aan de macht.Denk daar eens over na
 • Rudy Buffalo

  2 jaar geleden
  Denk dat wat nu gebeurt de schuld is van de kiezers want anders komen deze mensen niet aan de macht.Denk daar eens over na
 • Alex Van der Beke

  2 jaar geleden
  Vooral op Groen blijven stemmen.
 • Rita Vanlerberghe

  2 jaar geleden
  Het stadsbestuur luistert nooit omdat zij stuk voor stuk lijden aan grootheidswaanzin en zichzelf als de Mecenas van het gepeupel zien. Geen van hen heeft enige ervaring in het besturen van een stad en vooral een stad als Gent. De meest intelligente mensen zijn diegenen die zich van hun eigen beperkingen bewust zijn en die daardoor bereid zijn in dialoog te gaan met anderen.
 • Guido De Beukelaer

  2 jaar geleden
  Nooit in discussie gaan met een politieker, die mensen zijn onfeilbaar.
 1. Miljoeneninvestering in sporen moet goederenvervoer in Gentse haven opdrijven: “Langere treinen en 15% meer vervoer over spoor”
  Gent

  Miljoenen­in­ves­te­ring in sporen moet goederen­ver­voer in Gentse haven opdrijven: “Langere treinen en 15% meer vervoer over spoor”

  In North Sea Port Gent heeft spoorwegbeheerder Infrabel zijn investering van 33,5 miljoen euro voorgesteld. De nieuwe infrastructuur moet de weg effenen naar het doel om 15% van het goederenvervoer over het spoor te transporteren in de Gentse haven. “De toekomst van het vervoer over het spoor is cruciaal om industrie in ons land te kunnen houden”, zegt premier Alexander De Croo (Open Vld).