Gentse Winterfeesten in 2018
Volledig scherm
Gentse Winterfeesten in 2018 © Wannes Nimmegeers

Stad knipt ‘verkeerde week’ van Winterfeesten, handelaars boos: “Waarom luistert dat bestuur nooit?”

Drie weken Winterfeesten in plaats van vier, vanaf volgende winter. Dat had het stadsbestuur al na de verkiezingen beslist, en quasi iedereen kon zich daarin vinden. Want die laatste week, na nieuwjaar, komt er toch geen kat meer naar de kerktmarkt. Maar nu heeft de stad beslist om de éérste – en dus niet de laatste – week van de festiviteiten te knippen.

36 reacties

 • Rudy Buffalo

  1 jaar geleden
  Denk dat wat nu gebeurt de schuld is van de kiezers want anders komen deze mensen niet aan de macht.Denk daar eens over na
 • Rudy Buffalo

  1 jaar geleden
  Denk dat wat nu gebeurt de schuld is van de kiezers want anders komen deze mensen niet aan de macht.Denk daar eens over na
 • Alex Van der Beke

  1 jaar geleden
  Vooral op Groen blijven stemmen.
 • Rita Vanlerberghe

  1 jaar geleden
  Het stadsbestuur luistert nooit omdat zij stuk voor stuk lijden aan grootheidswaanzin en zichzelf als de Mecenas van het gepeupel zien. Geen van hen heeft enige ervaring in het besturen van een stad en vooral een stad als Gent. De meest intelligente mensen zijn diegenen die zich van hun eigen beperkingen bewust zijn en die daardoor bereid zijn in dialoog te gaan met anderen.
 • Guido De Beukelaer

  1 jaar geleden
  Nooit in discussie gaan met een politieker, die mensen zijn onfeilbaar.
 1. Waarom Gentenaars met plezier drie kwartier aanschuiven voor de bloemen van ‘Inge uit Holland’: “Iedereen denkt dat ik ze zelf heb geplukt”
  PREMIUM
  Gent

  Waarom Gentenaars met plezier drie kwartier aanschui­ven voor de bloemen van ‘Inge uit Holland’: “Iedereen denkt dat ik ze zelf heb geplukt”

  Elke week opnieuw staat er op zaterdag één lange rij op de Bloemenmarkt op de Kouter: bij ‘dat meisje onder de paraplu’. Dat meisje blijkt Inge Van Aalst (26) te heten. En ze komt elke week helemaal uit het Nederlandse Katwijk afgezakt, goed 2,5 uur rijden. Waarom net haar bloemen zoveel succes hebben? “Ze zien eruit alsof je ze zelf in een veld bijeen hebt gezocht”, lacht de jongedame met een diploma in de rechten.
 1. Twaalfjarige Allie uit VS krijgt haar eerste vaccin: "Ik kan niet wachten"
  Play

  Twaalfjari­ge Allie uit VS krijgt haar eerste vaccin: "Ik kan niet wachten"

 2. Dankzij deze simpele TikTok-hack krijg je meer spullen in jouw vaatwasser
  Play

  Dankzij deze simpele Tik­Tok-hack krijg je meer spullen in jouw vaatwasser