Het Caermersklooster zou volgens de stad een loopplankhuis kunnen zijn, maar is niet in hun handen
Volledig scherm
Het Caermersklooster zou volgens de stad een loopplankhuis kunnen zijn, maar is niet in hun handen © Wannes Nimmegeers

Stad kandidaat voor alternatieve strafuitvoering voor jonge criminelen: “Caermersklooster kan een optie zijn, maar is niet van ons”

GentDe stad Gent heeft zich kandidaat gesteld voor een project van minister van Quickenborne rond alternatieve strafuitvoering voor criminelen van 18 tot 25 jaar oud. Nu worden celstraffen van minder dan 6 maanden niet uitgevoerd, dan zouden ze terechtkomen in een ‘loopplankhuis’. “Het Caermersklooster in Gent zou daarvoor een geschikte locatie kunnen zijn, mits stevige verbouwing", denkt schepen van Sociale Zaken Rudy Coddens (Vooruit). “Maar dat is in handen van de provincie en WoninGent.”

  1. Meesteroplichter Van Haut bijt ook voor het hof van beroep in het zand: “Het eerste vonnis wordt bevestigd en u krijgt er nog een indexatie van de gerechtskosten bovenop”
    Gent

    Meesterop­lich­ter Van Haut bijt ook voor het hof van beroep in het zand: “Het eerste vonnis wordt bevestigd en u krijgt er nog een indexatie van de gerechts­kos­ten bovenop”

    In het Gentse hof van beroep is meesteroplichter Piet Van Haut in een zaak van informaticabedrog opnieuw veroordeeld tot twintig maanden gevangenisstraf. Ook de boete van 6.000 euro wordt bevestigd. Hij moet eveneens het ontvreemde bedrag van 58.603,42 euro aan zijn slachtoffer terugbetalen. Het hof bevestigt daarmee integraal het eerste vonnis van de correctionele rechtbank.