Geveltuin in Gent
Volledig scherm
Geveltuin in Gent © Gents Milieu Front

Stad Gent versoepelt regels voor geveltuintjes: zo groot mag stukje groen voortaan zijn

GentDe Stad Gent versoepelt de regels voor geveltuintjes. Vandaag zijn er al meer dan 4.000 geregistreerde tuintjes te vinden in de stad. Daar moeten er op termijn nog een pak bijkomen. 

 1. Van Steenbrugge dreigt met kortgeding tegen ziekenhuis als Gentse ‘euthanasie-arts’ niet terug aan het werk mag
  PREMIUM
  Gent

  Van Steenbrug­ge dreigt met kortgeding tegen ziekenhuis als Gentse ‘euthanasie-arts’ niet terug aan het werk mag

  Afgelopen weekend werd een Gentse arts van het Jan Palfijnziekenhuis gearresteerd nadat hij een onrechtmatige euthanasie bij een bejaarde patiënt zou hebben gepleegd. Maandag werd hij na verhoor vrijgelaten, maar het ziekenhuis heeft de arts voor onbepaalde tijd geschorst. Als het Jan Palfijnziekenhuis tegen vrijdagochtend 11 uur niet terugkomt op de schorsing, spant advocaat Walter Van Steenbrugge morgen een kortgeding aan. “Ik zou liefst hebben dat ze zelf inzien dat ze heel zwaar in de fout zijn gegaan", stelt hij.
 2. Gents rapduo neemt clip op in Tsjernobyl: “We waren nog niet geboren toen de ramp plaatsvond”
  PREMIUM
  Gent

  Gents rapduo neemt clip op in Tsjernobyl: “We waren nog niet geboren toen de ramp plaatsvond”

  Gentser dan het verhaal van Alois & VLB kan moeilijk. De twee jeugdige rappers Alois Maddens (19) en Maarten Vanlerberghe (21), respectievelijk uit Oostakker en centrum-Gent, leerden elkaar kennen via het sociaal-artistieke project A School Called Tribe. Daar wijdde Fatih, bekend van het nummer 9000, hen in in de wereld van de Gentse rap. Een verhaal dat hen intussen tot in Tsjernobyl bracht.