Kleurpotloden uitgedeeld aan basisschool Oude Bareel in Sint-Amandsberg.
Volledig scherm
Kleurpotloden uitgedeeld aan basisschool Oude Bareel in Sint-Amandsberg. © Jill Dhondt

Stad Gent verdeelt kleurpotloden om alle huidskleuren te tekenen op vormingsdag rond diversiteit voor leerkrachten

GentStad Gent organiseert midden november een vormingsdag rond diversiteit voor leerkrachten van alle Gentse scholen. Aan het einde van de workshop zullen ze een set kleurpotloden meekrijgen waarmee hun leerlingen zo goed als elke huidskleur kan tekenen. Dit als trigger om het thema ‘diversiteit en discriminatie’ verder uit te diepen. In basisschool de Oude Bareel zijn ze daar al een jaar mee bezig.

 1. Last van vocht in huis? Zoveel kost het om dat aan te pakken (en op deze premies kan je rekenen)
  Livios

  Last van vocht in huis? Zoveel kost het om dat aan te pakken (en op deze premies kan je rekenen)

  18 procent van de Belgische woningen kampt met schade door vochtproblemen, dat blijkt uit cijfers van het Steunpunt tot bestrijding van armoede. Volgens het Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf (WTCB) is zelfs 70 procent van de gevallen van bouwschade te wijten aan vocht. Vochtproblemen zijn hardnekkig en pak je best zo snel mogelijk aan. Maar hoeveel kost dat? En welke premies kan je daarvoor aanvragen? Bouwsite Livios zocht het uit.
 2. Architect Marijn bouwt haar droomhuis in een 6 meter hoge loft: “Door de woning loopt een vluchttrappenhuis voor de appartementen hierboven”
  Livios

  Architect Marijn bouwt haar droomhuis in een 6 meter hoge loft: “Door de woning loopt een vluchttrap­pen­huis voor de appartemen­ten hierboven”

  Een volledig lege loft van zes meter hoog kopen en die vervolgens helemaal inrichten? Architect Marijn Horlings durfde die uitdaging aangaan. Ze deelde deze casco woning in het hartje van Amsterdam verre van standaard in. Ze liet alles open waardoor het daglicht langs verschillende kanten naar binnen stroomt. Bouwsite Livios toont het resultaat.
 1. Parlementair onschendbaar, maar toch moet Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert voor rechter verschijnen
  Gent

  Parlemen­tair onschend­baar, maar toch moet Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert voor rechter verschij­nen

  Egbert Lachaert, de voorzitter van de Open Vld, moet zich woensdag, ondanks zijn parlementaire onschendbaarheid, verantwoorden in de Gentse correctionele rechtbank. De dagvaarding kwam van Gert Van Mol, de man achter de satirische website ‘t Scheldt. Zijn advocaat Frank Scheerlinck vond een loophole waardoor parlementairen 24 uur per jaar niet onschendbaar zijn. Een daar maakte hij handig gebruik van. Simon Bekaert, de advocaat van Lachaert, reageert dat het om een onrechtmatige rechtstreekse strafrechterlijke dagvaarding gaat, puur om de publieke opinie te beïnvloeden.
 2. ASSISEN. Pierre Cornette (63) krijgt 15 jaar cel voor foltering Jeanine Welvaert (71): “U gebruikte uw hond als wapen”
  PREMIUM
  Gent

  ASSISEN. Pierre Cornette (63) krijgt 15 jaar cel voor foltering Jeanine Welvaert (71): “U gebruikte uw hond als wapen”

  In het proces tegen Pierre Cornette (63) is de volksjury tot een besluit gekomen: de 63-jarige man aan de foltering van Jeanine Welvaert (71), maar ook aan de slagen en verwondingen die hij haar toebracht. Hij kreeg 15 jaar cel. De rechter gaf Cornette naast de straf ook nog wat goede raad mee: “Vind een nuttige dagbesteding en houd uw drankgebruik in toom.”