Eind augustus vond een dodelijk ongeluk plaats op het Hippoliet Lippensplein. "De paaltjes het dichtst bij de tramsporen zijn inmiddels weggehaald", zegt bevoegd schepen Filip Watteeuw.
Volledig scherm
Eind augustus vond een dodelijk ongeluk plaats op het Hippoliet Lippensplein. "De paaltjes het dichtst bij de tramsporen zijn inmiddels weggehaald", zegt bevoegd schepen Filip Watteeuw. © Wannes Nimmegeers

Stad Gent start grote ‘ontpaling’ op fietsroutes na dodelijk ongeluk: “Alle gevaarlijke paaltjes worden in kaart gebracht”

GentDe Stad Gent gaat de strijd aan tegen gevaarlijke paaltjes op fietsroutes. Na een dodelijk ongeluk afgelopen zomer staat die kwestie hoog op de politieke agenda. Onder meer op het Westerringspoor, de fietsring rond Gent, werden al heel wat paaltjes verwijderd. “De ‘ontpaling’ is ingezet”, zegt raadslid Sven Taeldeman (Vooruit). 

  1. ASSISEN. “Hij is een parasiet die het op kwetsbare vrouwen gemunt heeft”: burgerlijke partij vraagt jury om Cornette (63) schuldig te bevinden aan foltering van Jeanine Welvaert(71)
    PREMIUM
    Gent

    ASSISEN. “Hij is een parasiet die het op kwetsbare vrouwen gemunt heeft”: burgerlij­ke partij vraagt jury om Cornette (63) schuldig te bevinden aan foltering van Jeanine Welvaert(71)

    “Hij kiest een kwetsbare vrouw met liefdesverdriet. Hij doet alsof hij hen wil helpen, maar in feite maakt hij gewoon financieel en seksueel misbruik van hen.” Op de voorlaatste dag van het assisenproces over de foltering door Pierre Cornette (63) schetsten getuigen en de gerechtspsychiater een vernietigend beeld van de beklaagde. Daarna mochten de openbare aanklagers hun pleidooi houden, waarin Cornette werd beschreven als een parasiet en een manipulator.