Onder meer zorgverleners van Zonnebloem in Zwijnaarde, maar ook van De Vijvers in Ledeberg, De Liberteyt in Wondelgem, Zuiderlicht in Mariakerke en Heiveld in Sint-Amandsberg zullen vakantiegeld verliezen
Volledig scherm
Onder meer zorgverleners van Zonnebloem in Zwijnaarde, maar ook van De Vijvers in Ledeberg, De Liberteyt in Wondelgem, Zuiderlicht in Mariakerke en Heiveld in Sint-Amandsberg zullen vakantiegeld verliezen © RV

Stad Gent snijdt in vakantiegeld van ‘helden van de zorg’, vakbonden woedend: “We zijn onder druk gezet om akkoord te tekenen. Dit gaat te ver”

De stad Gent gaat de verzorgers uit de Woonzorgcentra van het OCMW vanaf 2021 een pak minder vakantiegeld uitbetalen. “Dat wordt gecompenseerd door andere maatregelen, zoals ecocheques en een beter pensioen”, duidt bevoegd schepen Bram Van Braeckevelt (Groen). Maar de vakbonden steigeren. “Er wordt helemaal niet voldoende gecompenseerd, en wij zijn niet akkoord.” Met de maatregel bespaart de stad 10 miljoen euro.

 1. De Kijk van Kurt: “Een hele zomer lang Gentse Feesten”
  Gent

  De Kijk van Kurt: “Een hele zomer lang Gentse Feesten”

  Ik heb altijd graag terrasjes gedaan, maar dat ik er zo gek op was besefte ik afgelopen zaterdag pas. Het getik van bestek, het gerinkel van glazen, de lachsalvo’s aan de tafels rondom de mijne, wat heb ik het gemist. Zelfs de regendouche tijdens de overtrekkende storm op zondagavond nam ik er voor lief bij. Ik kijk er al naar uit om binnenkort ook weer binnen in de horeca te genieten, als een kind dat in de roes van Sinterklaas al uitkijkt naar de pakjes onder de kerstboom. Het allermooiste cadeau zouden de alsnog doorgaande Gentse Feesten zijn, dat hoorde ik aan elke terrastafel waaraan ik het voorbije weekend aanschoof. Waarom zou dat niet kunnen? Wij Gentenaars stonden niet met duizenden als idioten tegen elkaar gedromd de politie uit te dagen zoals op het Brusselse Flageyplein of op La Boum in Ter Kamerenbos. Wij kunnen welgemanierd omgaan met onze herwonnen vrijheid. Het zal bij een ijdele hoop blijven, het zou immers niet verstandig zijn om het lot en het virus te tarten zo kort voordat iedereen gevaccineerd en/of immuun is. Het Gentse stadsbestuur zet met zijn Knaldrangfonds organisatoren aan om alternatieve Gentse Feesten aan te bieden in en rond het stadscentrum. Kleiner, veiliger, en vooral niet beperkt tot de 10 dagen rond 21 juli. Op dit moment zijn de potentiële organisatoren bezig met het invullen van de laatste regeltjes voor hun dossier. Ik zou hen willen vragen om out of the box van die 10 traditionele Feestendagen te denken en ons gespreid over de hele zomer vertier aan te bieden. Als het niet in ’t groot mag, geef het ons dan in ’t lang! Aan het publiek zou ik willen vragen om zoveel mogelijk van die kleine Feesten te frequenteren. Steun diegenen die het financiële risico nemen om ons te entertainen, steun onze artiesten en onze horeca! Maak u op voor een hele zomer Gentse Feesten!
 1. IJsbeer voelt zich in haar nopjes in bad vol... ijs
  Play

  IJsbeer voelt zich in haar nopjes in bad vol... ijs

 2. Kenny V. werd ten onrechte beschuldigd van pedofilie: "Mijn vriendin vertrok meteen met onze baby”
  Play

  Kenny V. werd ten onrechte beschul­digd van pedofilie: "Mijn vriendin vertrok meteen met onze baby”