Beeld ter illustratie: ook in Kortrijk wordt al geëxperimenteerd met trajectcontroles.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie: ook in Kortrijk wordt al geëxperimenteerd met trajectcontroles. © stad Kortrijk

Stad Gent rolt nu ook trajectcontroles uit op stadswegen: twee locaties in de pijplijn

GentEind volgend jaar moeten zowel op Sint-Denijslaan als in Sint-Kruis-Winkeldorp trajectcontroles verschijnen. Dat is een primeur voor de Stad Gent. “Trajectcontroles op autosnelwegen bewijzen dat het systeem werkt”, zegt raadslid Joris Vandenbroucke (Vooruit).

 1. ASSISEN. “Hij is een parasiet die het op kwetsbare vrouwen gemunt heeft”: burgerlijke partij vraagt jury om Cornette (63) schuldig te bevinden aan foltering van Jeanine Welvaert(71)
  PREMIUM
  Gent

  ASSISEN. “Hij is een parasiet die het op kwetsbare vrouwen gemunt heeft”: burgerlij­ke partij vraagt jury om Cornette (63) schuldig te bevinden aan foltering van Jeanine Welvaert(71)

  “Hij kiest een kwetsbare vrouw met liefdesverdriet. Hij doet alsof hij hen wil helpen, maar in feite maakt hij gewoon financieel en seksueel misbruik van hen.” Op de voorlaatste dag van het assisenproces over de foltering door Pierre Cornette (63) schetsten getuigen en de gerechtspsychiater een vernietigend beeld van de beklaagde. Daarna mochten de openbare aanklagers hun pleidooi houden, waarin Cornette werd beschreven als een parasiet en een manipulator.
 2. Hoofddoekendebat breekt gemeenteraadslid Mattias De Vuyst zuur op: Gentse liberaal uit fractie gezet
  Gent

  Hoofddoe­ken­de­bat breekt gemeente­raads­lid Mattias De Vuyst zuur op: Gentse liberaal uit fractie gezet

  Na een pijnlijke episode op de gemeenteraad maandagavond maakt raadslid Mattias De Vuyst niet langer deel uit van de Gentse Open Vld-fractie. Dat heeft de partij unaniem beslist. De Vuyst weigerde tijdens een stemming in te gaan tegen Vlaams Belang en schakelde dan maar zijn computer uit. Fractieleider Stephanie D’Hose spreekt van “een onherstelbare vertrouwensbreuk”.