Dit bord staat in de Groenstraat in Oostakker.
Volledig scherm
Dit bord staat in de Groenstraat in Oostakker. © RV

Stad Gent heeft taallesje nodig: overal duiken verkeersborden op met pijnlijke dt-fout

“Ik ben zelf allergisch voor dt-fouten”, aldus Filip Watteeuw (Groen). De schepen voor Mobiliteit zit duidelijk verveeld met de borden met de  foute werkwoordsvorm ‘vernieuwd’ die momenteel overal in Gent staan. Hij bracht zijn diensten op de hoogte van het probleem. “Om hoeveel borden het gaat, weet ik niet”, zegt Watteeuw. “Maar een fout is een fout en die moeten we rechtzetten.” 

49 reacties

 • Paul D

  3 jaar geleden
  Niet juist Ringo van der pulst, in Gent spreken ze van macadam en niet van termac.
 • van roy jozef

  3 jaar geleden
  Waarom moet alles perse met dt geschreven worden? Jaren d of 't geleerd in het lager onderwijs tot er een paar literaire idioten dachten dat er een 't aan te pas moest komen.
 • Geert Vaelen

  3 jaar geleden
  Waarom al die regels afschaffen? Ze bestaan voor een reden he. Als iedereen zomaar woorden mag gaan schrijven hoe ze willen zolang je maar eruit kan halen wat ermee bedoeld wordt, dan wordt het pas een soep. Leer gewoon de regels toepassen, zo moeilijk zijn ze niet. En dat accent in Gent en Brugge, ze spreken het uit als "Hent" en "Bruhhe", een G schrijven maar uitspreken als een H. Klopt ook niet echt he.
 • Jan Wuyts

  3 jaar geleden
  Ook de "commentatoren" in hun reacties gaan taalkundig in de fout, bewijst alleen maar hoe moeilijk onze taal is, of is het eerder taalkundige luiheid? En toch eisen wij van "immigranten" dat ze deze taal kunnen begrijpen, lezen en schrijven. Laten we eens met onszelf beginnen?? We zijn kampioenen in "moeilijk" maken... voor de lol? Zie bvb maar onze wegcode...
 • Freddy De Vos

  3 jaar geleden
  Waar maakt men zich druk over. Je leest het op dezelfde manier, men zou beter die moeilijke regels over dt afschaffen!
 1. Caruur Gent kent zijn eerste Europese tegenstander: “Arkas Spor Izmir eindigde vierde in de sterke Turkse competitie”
  volleybal CEV Cup

  Caruur Gent kent zijn eerste Europese tegenstan­der: “Arkas Spor Izmir eindigde vierde in de sterke Turkse competitie”

  Het team van Caruur Gent is al een lange tijd bekend. De new-look ploeg wordt een mooie mix van ervaring en aanstormend talent. De spelers van de bekerwinnaars houden hun conditie op peil met beachvolleybal, maar ook in het talententeam van hun land. Voor Tobias Kjær en Niclas Breilin zelfs met het internationaal programma van de nationale ploegen uit Denemarken en Finland.
 2. De allerbeste camera’s voor je vakantiefoto’s schuilen in deze smartphones
  Tweakers

  De allerbeste camera’s voor je vakantiefoto’s schuilen in deze smartpho­nes

  Ben je nog voor je vakantie op zoek naar een nieuwe smartphone? Hecht je veel belang aan de kwaliteit van de bijhorende camera, om zo onvergetelijke vakantiekiekjes en festivalfoto’s te kunnen maken? Smartphonespecialist Donovan Kerssenberg van technologiesite Tweakers trakteert je op zijn top drie smartphones-met-de-zotste-camera’s van het moment én geeft ook enkele minder dure alternatieven mee.