Dit bord staat in de Groenstraat in Oostakker.
Volledig scherm
Dit bord staat in de Groenstraat in Oostakker. © RV

Stad Gent heeft taallesje nodig: overal duiken verkeersborden op met pijnlijke dt-fout

“Ik ben zelf allergisch voor dt-fouten”, aldus Filip Watteeuw (Groen). De schepen voor Mobiliteit zit duidelijk verveeld met de borden met de  foute werkwoordsvorm ‘vernieuwd’ die momenteel overal in Gent staan. Hij bracht zijn diensten op de hoogte van het probleem. “Om hoeveel borden het gaat, weet ik niet”, zegt Watteeuw. “Maar een fout is een fout en die moeten we rechtzetten.” 

49 reacties

 • Paul D

  3 jaar geleden
  Niet juist Ringo van der pulst, in Gent spreken ze van macadam en niet van termac.
 • van roy jozef

  3 jaar geleden
  Waarom moet alles perse met dt geschreven worden? Jaren d of 't geleerd in het lager onderwijs tot er een paar literaire idioten dachten dat er een 't aan te pas moest komen.
 • Geert Vaelen

  3 jaar geleden
  Waarom al die regels afschaffen? Ze bestaan voor een reden he. Als iedereen zomaar woorden mag gaan schrijven hoe ze willen zolang je maar eruit kan halen wat ermee bedoeld wordt, dan wordt het pas een soep. Leer gewoon de regels toepassen, zo moeilijk zijn ze niet. En dat accent in Gent en Brugge, ze spreken het uit als "Hent" en "Bruhhe", een G schrijven maar uitspreken als een H. Klopt ook niet echt he.
 • Jan Wuyts

  3 jaar geleden
  Ook de "commentatoren" in hun reacties gaan taalkundig in de fout, bewijst alleen maar hoe moeilijk onze taal is, of is het eerder taalkundige luiheid? En toch eisen wij van "immigranten" dat ze deze taal kunnen begrijpen, lezen en schrijven. Laten we eens met onszelf beginnen?? We zijn kampioenen in "moeilijk" maken... voor de lol? Zie bvb maar onze wegcode...
 • Freddy De Vos

  3 jaar geleden
  Waar maakt men zich druk over. Je leest het op dezelfde manier, men zou beter die moeilijke regels over dt afschaffen!
 1. Sloop Bernadettewijk kan starten: “Krakers moeten binnen 8 dagen de woningen verlaten, tegen volgende zomer is de wijk verdwenen”
  PREMIUM
  Sint-Amandsberg

  Sloop Bernadette­wijk kan starten: “Krakers moeten binnen 8 dagen de woningen verlaten, tegen volgende zomer is de wijk verdwenen”

  De Bernadettewijk is ontruimd, de sloopvergunning is binnen, dus de dagen van de pittoreske tuinwijk in Sint-Amandsberg zijn geteld. De 190 woningen gaan binnenkort tegen de vlakte, al zal de sloop wel negen maanden in beslag nemen. Een 60-tal woningen in de wijk werd de voorbije periode gekraakt, een 50-tal daarvan zou nu nog bewoond zijn. “De krakers hebben nu 8 dagen de tijd om te vertrekken, anders worden ze uitgezet", klinkt het.
 2. Gemiddelde hypotheekrente bedraagt al 2,48%: kan je je tarief nu vastleggen om verdere stijging te slim af te zijn?
  Spaargids.be

  Gemiddelde hypotheek­ren­te bedraagt al 2,48%: kan je je tarief nu vastleggen om verdere stijging te slim af te zijn?

  De rentevoeten voor woonleningen zitten de laatste maanden stevig in de lift. En nu de Europese Centrale Bank beslist heeft om voor het eerst in 11 jaar tijd de rente te verhogen, lijkt er ook geen beterschap op komst. Is het dan een goed idee om nu nog snel een lening vast te leggen en nadien pas een woning te kopen? Spaargids.be onderzoekt de mogelijkheden.