De Buzzy Pass wordt vaak gebruikt
Volledig scherm
De Buzzy Pass wordt vaak gebruikt © Wannes Nimmegeers

Stad Gent blijft gratis openbaar vervoer voor jongeren betalen

De stad Gent betaalt al sinds 2001 de Buzzy Pass van Gentenaars tussen 6 en 14 jaar terug en wil dat verder blijven doen. Van de 26.800 passen wordt 98% gebruikt. In 30% van de gevallen zelfs meer dan 100 keer per jaar. “Met dergelijke cijfers kan je daarop niet besparen”, zegt schepen van mobiliteit Filip Watteeuw (Groen).

4 reacties

 • Jonas Gent

  2 jaar geleden
  Ze zouden ze beter meer fietsen geven, da's gezonder voor onze groene jeugd!
 • Bertin Vermeulen

  2 jaar geleden
  Een verkeerd signaal: niets is gratis. Het argument dat die doelgroep op die manier kennismaakt met het openbaar vervoer slaat nergens op. Als ze ouder zijn opteren de meesten voor de ... auto, omdat het openbaar vervoer geen optie is.
 • Anna Verstichelen

  2 jaar geleden
  Maar ondertussen wel de stoute ouders die nog durven met een goed verzorgde oudere auto rijden op torenhoge kosten jagen. Hypocriet en extreem asociaal. Mensen een rad voor de ogen draaien.
 • Sandra Verkerke

  2 jaar geleden
  spijtig dat het niet overal is zoals wachtebeke
 1. REPORTAGE: “Geen identiteitskaart, niet binnen”: schuiven voor een plekje aan de Blaarmeersen maar voorlopig rustig
  PREMIUM
  GENT

  REPORTAGE: “Geen identi­teits­kaart, niet binnen”: schuiven voor een plekje aan de Blaarmeer­sen maar voorlopig rustig

  De eerste zonnige, snikhete dag aan de Blaarmeersen, dat geeft het gevoel van festivalitis aan de Watersportbaan. Controles, bandjes, rijen en security, maar eens binnen was het honderd procent genieten. Er is een pak minder plaats voorzien voor niet-Oost-Vlamingen, en dat merk je. Maar rellen, die zijn er (nog) niet. “Ik heb mijn identiteitskaart niet mee, mag een briefje van de mutualiteit ook?”