Het Romakamp aan de Terneuzenlaan. “Tegen 25 januari moeten ze weg zijn, zo niet zal de NMBS de juridische weg volgen”, klinkt het.
Volledig scherm
Het Romakamp aan de Terneuzenlaan. “Tegen 25 januari moeten ze weg zijn, zo niet zal de NMBS de juridische weg volgen”, klinkt het. © Wannes Nimmegeers

Spoorbermbewoners moeten tegen maandag weg: “NMBS bereid om naar de rechtbank te gaan indien nodig”

GentHet Romakamp dat langs de spoorlijn tussen de Terneuzenlaan en de Muidepoort is gebouwd, moet weg. De burgemeester heeft daarvoor contact opgenomen met Sophie Dutordoir van de NMBS, eigenaar van de grond waarop het kamp is gebouwd. “Tegen 25 januari moeten ze weg zijn, zo niet zal de NMBS de juridische weg volgen.”

 1. Op zoek naar wandelinspiratie? Bezoek de lievelingsplekken van Eva Mouton: “Hier kom ik nooit met lege handen buiten”
  PREMIUM
  Gent

  Op zoek naar wandelin­spi­ra­tie? Bezoek de lievelings­plek­ken van Eva Mouton: “Hier kom ik nooit met lege handen buiten”

  Eva Mouton, gevierd illustrator, cartoonist en Gentenaar, wandelde al voor het cool was. Ook nu nog trekt ze er geregeld op uit om haar eigen stad te verkennen. Wij horen dan ook graag, ter inspiratie, wat haar lievelingsplekken zijn. “Op zaterdag hebben we meestal geen plan, dan zien we wel waar we uitkomen. We proberen overal te passeren in Gent en ook andere buurten te verkennen dan de onze. Dat voelt dan iedere keer alsof je op vakantie bent.”
 1. Feestvierders vluchten van lockdownfeest als politie aankomt
  Play

  Feestvier­ders vluchten van lockdown­feest als politie aankomt

 2. Aanhangwagen gaat overkop na slippartij
  Play

  Aanhangwa­gen gaat overkop na slippartij