Op een speelse manier kregen de anderstalige kinderen een Nederlands taalbad.
Volledig scherm
Op een speelse manier kregen de anderstalige kinderen een Nederlands taalbad. © Foto James Arthur

"Spelenderwijs taal op peil houden"

GENTDe zomervakantie zorgt vaak voor een terugval van het taalniveau van anderstalige kinderen die thuis geen Nederlands spreken. Om achterstand bij de start van het nieuwe schooljaar te vermijden, organiseerden Brede School en vzw Roeland deze zomer voor de eerste keer taalkampen in buurtscholen. "Op speelse wijze geven we hen een taalbad", klinkt het.

  1. Gestart op dag van eerste lockdown, toch al in de prijzen gevallen. “Miglot is het enige Belgische parfummerk, en onze geuren zijn genderneutraal”
    Gent

    Gestart op dag van eerste lockdown, toch al in de prijzen gevallen. “Miglot is het enige Belgische parfummerk, en onze geuren zijn genderneu­traal”

    Hij was apotheker, maar stortte zich op de wereld van de geuren. Kristof Lefebre zou zijn parfumeriezaak Miglot openen op 21 maart 2020, exact de dag waarop België voor het eerst op slot ging. Maar ondanks twee lockdowns heeft Kristof zijn merk wél in de markt weten te zetten. Zijn Miglot wordt intussen verkocht over heel België en zelfs al in Nederland. Hij won ook al een prestigieuze prijs: de trofee van ‘Belgian Beauty Awards 2021' staat te blinken in zijn etalage.