De kraan werkt vanuit een container aan de afbraak van het Belgacomgebouw op 55 meter boven de grond
Volledig scherm
De kraan werkt vanuit een container aan de afbraak van het Belgacomgebouw op 55 meter boven de grond © Wannes Nimmegeers

Spektakel met zwevende kraan aan Belgacomtoren. “Wij zijn geen cowboys, voor ons is dit een standaardprocedure”

GentDe ‘bunker’ is al verdwenen, en nu wordt ook het achterste gedeelte van de Belgacomtoren afgebroken. Daarvoor gebruikt Afbraakwerken Van Kempen een wel heel opvallende constructie: een sloopkraan die in een container staat, en 55 meter boven de grond wordt gehouden door een hijskraan. “Dit is in onze sector een standaardprocedure", verzekert zaakvoerder Stany Van Kempen. “Uiteraard is dit perfect veilig én gekeurd.”

 1. IN BEELD: de eerste sneeuwval in Gent
  Gent

  IN BEELD: de eerste sneeuwval in Gent

  Gent ziet er sinds deze ochtend een heel stuk witter uit. Wie vanmorgen opstond, zag dat het al stevig aan het sneeuwen was. Er bleef zelfs een laagje sneeuw liggen op de daken, op geparkeerde wagens en op grasperkjes. Niet genoeg om er veel sneeuwmannen mee te maken, maar wel voldoende om ervan te genieten vanachter het raam. Bij zo’n weer blijven de meeste Gentenaars het liefst van al binnen, al trotseerde een aantal van hen toch de koude en de vallende sneeuw. Zij konden al genieten van het prachtige stadslandschap, maar met de beelden die onze fotograaf nam kan u dat bij deze ook.
 1. Hilke kocht cryptomunten, maar is nu haar wachtwoord vergeten: "Mijn zuurheid vergroot als de waarde stijgt"
  Play

  Hilke kocht cryptomun­ten, maar is nu haar wachtwoord vergeten: "Mijn zuurheid vergroot als de waarde stijgt"

 2. Noorwegen bezorgd over risico van vaccinatie zwakke 80-plussers
  Play
  Covid-19

  Noorwegen bezorgd over risico van vaccinatie zwakke 80-plus­sers