Gwen Moerman pleit voor een onmiddellijke sluiting van alle scholen.
Volledig scherm
Gwen Moerman pleit voor een onmiddellijke sluiting van alle scholen. © Wannes Nimmegeers

“Sluit de scholen nu en geef les in de zomer”: Gentse schooldirecteur heeft het gehad met ‘het opofferen van leerkrachten’

Gent“Ja, de scholen zijn de motor van de pandemie. Mag dat nu eindelijk gezegd worden? Hoe wij moeten werken, dat is niet veilig. Er is maar één oplossing. Sluit de scholen, nú. En haal die lesweken in in de zomervakantie.” Het lijkt een wanhoopskreet, maar directeur Gwen Moerman is boos, razend bijna. “Het gaat steeds over het belang van de kinderen, maar de leerkrachten dan? Wij zijn kanonnenvlees, en de overheid doet niks voor ónze veiligheid.” 

280 reacties

 • annemarie verbekendale

  1 maand geleden
  Als leerling van het middelbaar zie ik het niet zitten om met 30-35 graden op de schoolbanken te zitten hoor! En wat zouden wij dan nu kunnen doen als er vakantie was nu? Niets is open het is altijd slecht weer en je mag niet afspreken met mensen. De meeste mensen hier zijn al volwassen en hebben allemaal een normale jeugd gehad waarbij ze gewoon konden feesten,... Ik wil wel een leuke zomer hebben en niet naar school hoeven gaan!! Jullie weten niet hoe dat het is om nu in deze tijd jong te zijn
 • Marc Vleugels

  1 maand geleden
  Er zijn in het onderwijs 43000 voltijdsequivalenten tijdelijken. In werkelijkheid zijn het er meer, want velen doen geen fulltime. Hun contract loopt tot 30/06. In jul/aug zijn ze niet onder contract, worden niet betaald, niet verzekerd voor arbeidsongevallen. Ze krijgen uitgestelde wedde, afgehouden van de wedde van sept tot juni. Als dat bedrag te klein is, krijgen ze werklozenvergoeding bijgepast. Dus als je wil dat ze werken in jul/aug moeten ze dan een contract en een echte wedde krijgen.
 • Stefanie van Dijk

  1 maand geleden
  Och och toch, de mensen hun zomervakantie staat op het spel zeker ... kinderen maakt het niet zo heel veel uit wanneer ze precies vakantie hebben, regendagen heb je in de zomer ook, en buitenspelen als het koud is hebben maar weinig kinderen problemen mee, misschien zit er zelfs nog wat sneeuw in. Ik vind het een prima plan, beter dan online school. Bovendien zie ik vakantiereizen in de zomer ook nog niet hard gebeuren dus daar hoeven de mensen ook niet over te zagen
 • pierre De Smet

  1 maand geleden
  De vraag en die is niet makkelijk zou moeten zijn , wat is de beste oplossing ? Voor de ene wit voor de ander zwart of toch maar grijs . Het ik gevoel komt hier meer en meer naar boven , en als ik sommige commentaren hier lees stel ik de vraag of er sommigen wel naar school zijn geweest ? Leestekens of hoofdletters wat zijn dat . Ben akkoord maak ook fouten wat spelling en grammatica betreft . Maar nogmaals beste lezers wat en hoe ga je bepalen welke maatregelen de beste zijn ?
 • Linda Heintjens

  1 maand geleden
  Vind je dat een goed idee, kinderen vakantie geven in de winter, als er niets te doen is? Als het koud is? Kinderen hebben twee maanden tijd nodig om eens volledig te kunnen ontsnappen aan de verantwoordelijkheid, en de stress, die hen nu al op zo jonge leeftijd wordt opgelegd! Het zijn geen mini volwassenen, maar kinderen! Zijn jullie zot aan het worden?
 1. Jana Dobbelaere (24), kersvers winnares van Koers zkt. Vrouw, neemt ons mee langs haar favoriete fietsplekjes in Oost-Vlaanderen: “Nog veel mooie routes ontdekt ‘dankzij’ corona”
  PREMIUM
  REGIO

  Jana Dobbelaere (24), kersvers winnares van Koers zkt. Vrouw, neemt ons mee langs haar favoriete fietsplek­jes in Oost-Vlaanderen: “Nog veel mooie routes ontdekt ‘dankzij’ corona”

  Kersvers winnares van Koers zkt. Vrouw Jana Dobbelaere (24) neemt ons mee langs haar favoriete fietsplekjes in Oost-Vlaanderen. “Dankzij corona heb ik heel wat mooie plekjes leren kennen. Ik hoef dus niet altijd de grens over. Dicht bij huis zijn er evengoed routes waar ik perfect kan trainen, mét vaak een schitterend uitzicht.” Wie thuis geen koersfiets heeft staan, hoeft niet te vrezen: de plekjes zijn ook geschikt voor sportieve wandelaars. Speciaal voor HLN voegde ze ook de gedetailleerde routes toe.
 1. Politie op zoek naar man die twee studenten bedreigde met mes op trein: “Hij dwong mij hem oraal te bevredigen”
  PREMIUM
  Gent

  Politie op zoek naar man die twee studenten bedreigde met mes op trein: “Hij dwong mij hem oraal te bevredigen”

  Op dinsdag 1 december heeft een voorlopig onbekende man minstens twee personen lastiggevallen op de trein. Dat was zondagavond te zien in het VTM-programma FAROEK. Een eerste slachtoffer was een 15-jarige jongen, van wie hij geld eiste maar niet kreeg. Een tweede slachtoffer viel een uur later. Op de trein tussen Melle en Gent-Sint-Pieters bedreigde hij haar en eiste hij dat het slachtoffer hem oraal zou bevredigen. Ze weigerde en belde de politie. In beide gevallen haalde de man een vleesmes boven.
 1. Meisje beleeft de schrik van haar leven wanneer een paal haar auto spietst

  Meisje beleeft de schrik van haar leven wanneer een paal haar auto spietst

 2. Nederlandse cafébaas opent maand te vroeg én schenkt gratis drank op terras
  Play

  Nederland­se cafébaas opent maand te vroeg én schenkt gratis drank op terras