De fietsbrug aan de Krook leidt voorlopig naar nergens, de toegang werd op bevel van de rechter afgesloten.
Volledig scherm
PREMIUM
De fietsbrug aan de Krook leidt voorlopig naar nergens, de toegang werd op bevel van de rechter afgesloten. © Wannes Nimmegeers

Sloop dreigt voor voetgangersbrug aan de Krook die nergens naartoe leidt: “Illegaal bouwwerk”

GentDe half afgewerkte voetgangers- en fietsbrug aan bibliotheek De Krook dreigt gesloopt te moeten worden, omdat de brug werd gebouwd zonder geldige vergunning. Daarover heeft de burgerlijke rechtbank een vonnis geveld. Komt het hof van beroep tot dezelfde conclusie, dan moet het brugdeel van 2 miljoen euro weg. Maatregelen om de hinder voor buren te beperken, moeten wel al genomen worden. Het tweede deel van de brug, dat van de Sint-Jansvest tot aan de Brabantdam zou lopen, is overigens nog niet vergund. 

 1. Coronacrisis dwong ons tot digitaal bankieren. Was uw bank er klaar voor?
  Sparen

  Coronacri­sis dwong ons tot digitaal bankieren. Was uw bank er klaar voor?

  Het voorbije jaar heeft de manier waarop we bankzaken uitvoeren serieus veranderd. We bankieren massaal digitaal, sparen meer dan ooit en ook jongeren wagen zich nu vaker aan beleggingsfondsen. Ook de banken zelf moesten zich pijlsnel aan de nieuwe realiteit aanpassen. Hoe bracht uw huisbank het er vanaf? Heeft ze u in positieve zin verbaasd of was u eerder ontgoocheld? Laat het ons weten via deze korte online enquête.
 1. Skydiver springt uit ballon en slingert boven Californië
  Play

  Skydiver springt uit ballon en slingert boven Californië

 2. Geen flessenopener bij de hand? Dan komt dit wereldrecord van pas
  Play

  Geen flessenope­ner bij de hand? Dan komt dit wereldre­cord van pas