Didier Naessens van Ivago en schepen Bram Van Braeckevelt bij de slimme afvalkorf.
Volledig scherm
Didier Naessens van Ivago en schepen Bram Van Braeckevelt bij de slimme afvalkorf. © Nimmegeers

Slimme afvalbakken op Gras- en Korenlei: “Geen excuses meer om afval te laten rondslingeren”

Schoonheidsprijzen zullen ze niet winnen, maar zes van deze grote afvalkorven moeten voortaan wel zorgen dat de Gras- en Korenlei proper blijven. De vuilnisbakken van 4.000 euro per stuk hebben een systeem waarmee het afval kan samengeperst worden. Ze geven zelfs een signaal aan de ophalers wanneer de korf vol zit.

4 reacties

 • Jan Van Gent

  3 jaar geleden
  Zouden daar ook groene schepenen in passen ? : ) Er zijn er anders wel genoeg om te testen : ) Niet een beetje laat om zo een vuilbak te introduceren als de zomer en dus ook de drukste periode bijna zal gedaan zijn ?
 • Mike Dobbelaere

  3 jaar geleden
  Catherine: Helaas, zelf je dak en motorkap volledig volhangen met zonnepanelen geeft niet voldoende om gewoon te kunnen blijven rijden. Verre van zelf.
 • Niels Guillaume

  3 jaar geleden
  Ben benieuwd wat er gebeurt wanneer men er een fleske rosé in steekt.
 • Catherine Mistiaen

  3 jaar geleden
  Die bolvormige zonnepanelen bovenaan vind ik wel mooi. Zou zo een paneel genoeg elektriciteit geven bovenop een elektrische wagen, heb ik mij al eens afgevraagd.
 1. Liegen over je vorige loon om een hoger salaris te strikken? Dit zeggen de experts
  Jobat

  Liegen over je vorige loon om een hoger salaris te strikken? Dit zeggen de experts

  Heb je een nieuwe baan in het vizier, komt vroeg of laat het onderwerp ‘loon’ naar boven. Om je nieuwe salaris te bepalen of een goed voorstel te kunnen doen, durft een werkgever daarbij al eens vragen wat je op je huidige job verdient. Vind je dit maar een ongemakkelijke vraag en weet je er geen blijf mee? Is je huidige loon aan de lage kant en wil je een mooie promotie niet mislopen met een al te eerlijk antwoord? Jobat.be legt de kwestie voor aan hr-dienstverlener SD Worx.
 2. Sint-Amandsberg maakt zich op voor zestiende editie ‘Dansen in ‘t park’
  Gent

  Sint-Amandsberg maakt zich op voor zestiende editie ‘Dansen in ‘t park’

  Nog geen plannen dit weekend? Van vrijdag 19 tot en met zondag 21 augustus 2022 wordt het Azaleapark in Sint-Amandsberg één grote dansvloer. Van salsa tot lindy hop of swing: iedereen komt aan zijn trekken tijdens de zestiende editie van ‘Dansen in ‘t park’. “We wisselen workshops af met optredens”, klinkt het bij de organisatie. “Nieuw dit jaar is de 30 seconds showcase. Zowel professionele als amateurdansers mogen een dans presenteren, maar dan met een deadline van 30 seconden. Je zal versteld staan van wat dansers in slechts een halve minuut kunnen doen.”