Een toekomstbeeld van de Coupure Rechts ter hoogte van het kruispunt met Rasphuisstraat.
Volledig scherm
PREMIUM
Een toekomstbeeld van de Coupure Rechts ter hoogte van het kruispunt met Rasphuisstraat. © Stad Gent

Slechtste kasseibaan van Gent wordt binnenkort aangepakt: parkeerplaatsen tussen bomen verdwijnen

GentBegin volgend jaar wordt één van de slechtste kasseibanen van Gent aangepakt. De Coupure Rechts krijgt een volledig nieuwe aanblik, maar 50 van de in totaal 105 parkplaatsen sneuvelen. “Dit was geen keuze tegen de wagens, maar voor de bomen”, klinkt het bij schepen Filip Watteeuw (Groen).

 1. 25 jaar geleden crashte luchtballon tegen de Sint-Jacobskerk: “Nog altijd de vreemdste oproep die ik ooit binnen kreeg”
  PREMIUM
  Gent

  25 jaar geleden crashte luchtbal­lon tegen de Sint-Jacobskerk: “Nog altijd de vreemdste oproep die ik ooit binnen kreeg”

  Wie er toen bij was, weet het vandaag nog altijd. Op zondagavond 9 juni 1996 botste een heteluchtballon tegen de kerktoren van Sint-Jacobs, en bleef daar hangen. De ballonvaarder en zijn twee passagiers werden op spectaculaire wijze gered door de brandweer, het ballonzeil werd een dag later naar beneden gehaald. “Toen die oproep binnenkwam, dacht ik eerst dat het een grap was", herinnert brandweerman Yves Pieters zich. Hij was toen nog maar een paar maanden in dienst.
 2. Verborgen theaterzaal van Sint-Barbara wordt eindelijk afgewerkt, en volgend jaar opengesteld. “Dit moet een stem geven aan jongeren die daar nood aan hebben”
  Gent

  Verborgen theater­zaal van Sint-Barbara wordt eindelijk afgewerkt, en volgend jaar openge­steld. “Dit moet een stem geven aan jongeren die daar nood aan hebben”

  Het is een goed bewaard geheim. Boven de kleuterschool van Sint-Barbara in de Savaanstraat zit een theaterzaal verborgen, waar een kleine 300 man in kan. 15 jaar geleden al begon het project ‘Maeterlinckzaal’, maar afgewerkt raakte het nooit. “De ruwbouw is af, maar de zaal is nog nooit gebruikt", zegt algemeen directeur Guy Dalcq. “Daar zal volgend jaar verandering in komen.”