Buurtbewoner Lucas De Cocker (65) toont hoe ver het probleem gevorderd is.
Volledig scherm
Buurtbewoner Lucas De Cocker (65) toont hoe ver het probleem gevorderd is. © Wannes Nimmegeers

Slechts tijdelijke oplossing voor slechte staat tramsporen in Bloemekenswijk: “Volledige heraanleg gepland in 2025"

GentDe Poperingestraat in de Bloemekenswijk wacht alvast een tijdelijke herstelling. Dat laat mobiliteitsschepen Filip Watteeuw (Groen) weten op vraag van gemeenteraadslid Joris Vandenbroucke (Vooruit). 

 1. Ze leerde generaties meisjes breien, maar nu sluit Magdalena (80) na 38 jaar haar breiwinkel: “Het moet van mijn man en dokter”

  Ze leerde generaties meisjes breien, maar nu sluit Magdalena (80) na 38 jaar haar breiwinkel: “Het moet van mijn man en dokter”

  Als het aan Magdalena Alzado zelf lag, hield ze haar breiboetiek nog open tot haar honderdste, maar zowel haar man als haar dokter vinden het hoog tijd om de winkel te sluiten. Ze is tenslotte al tachtig. Momenteel houdt ze een grote uitverkoop zodat ze over enkele maanden de deuren definitief kan sluiten. “Televisie kijken met lege handen, dat gaat al lang niet meer.”
  Gent
 2. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.