De komende anderhalve maand wordt dit een gewoonte in de Brugse Poort.
Volledig scherm
PREMIUM
De komende anderhalve maand wordt dit een gewoonte in de Brugse Poort. © Didier Verbaere

Slechts 2 camera’s voor de Brugse Poort? “Dit is slechts een deel van het plan, en we hebben niet de manschappen om 10 camera’s in de gaten te houden”

Het plan om de problemen in de Brugse Poort aan te pakken wordt op de straat met gemengde gevoelens onthaald. Een deel van de inwoners van de Brugse Poort juicht de aanpak toe. “Controles? Doe maar, wij hebben niks te verbergen.” Anderen vinden het een ferme inperking van hun vrijheid. Maar wat bijna niemand begrijpt, is de plaatsing van twee camera’s. Twee. “Dit is slechts een deel van de aanpak”, licht de korpschef de beslissing toe. 

 1. Powerboatracer (59) riskeert 10 jaar cel na vondst van 1,5 ton cocaïne: “Bounty is toepasselijke naam van boot. Zwart vanbuiten, wit vanbinnen”
  PREMIUM
  Gent/Oostende

  Powerboat­ra­cer (59) riskeert 10 jaar cel na vondst van 1,5 ton cocaïne: “Bounty is toepasse­lij­ke naam van boot. Zwart vanbuiten, wit vanbinnen”

  De Oostendse powerboatracer Nico H. (58) riskeert nu 10 jaar gevangenis, nadat hij in beroep was gegaan tegen zijn celstraf van 8 jaar. Op zijn vissersboot Bounty II werd achter een valse wand ruim anderhalve ton cocaïne met een straatwaarde van 225 miljoen euro aangetroffen. De Nederlandse zakenpartner van de Oostendenaar riskeert eveneens 10 jaar cel. “We moeten streng straffen, anders lokken we het drugsmilieu vanuit Antwerpen”, meent de procureur-generaal.
 2. Jutta Van de Vyver en Asterix Avo ontvangen in beker VDK Gent: “Dit wordt de match van de bevestiging”
  VOLLEYBAL BEKER VAN BELGIË VROUWEN

  Jutta Van de Vyver en Asterix Avo ontvangen in beker VDK Gent: “Dit wordt de match van de bevesti­ging”

  De eerste halve finale van de Belgische beker tussen Asterix Avo en VDK Gent ligt intussen veertien dagen achter ons. De ploeg van trainer-coach Kris Vansnick won het eerste bekerduel en ontvangt zaterdag het Gentse team in de sporthal Meerminnen. Beide clubs zijn nog één stap verwijderd van de bekerfinale. De Beverse ploeg staat er het best voor, maar er is nog niets beslist.
 1. Kleuterjuf blijft lesgeven tijdens chemotherapie: "De kinderen geven mij kracht"
  Play

  Kleuterjuf blijft lesgeven tijdens chemothera­pie: "De kinderen geven mij kracht"

 2. Deze mannen zitten letterlijk met hun hoofd in de wolken
  Play

  Deze mannen zitten letterlijk met hun hoofd in de wolken