Vanaf dinsdag rijdt de tram op lijn 4 niet meer verder dan het Ledebergplein.
Volledig scherm
Vanaf dinsdag rijdt de tram op lijn 4 niet meer verder dan het Ledebergplein. © James Arthur

Slechte tramsporen: Lijn 4 naar Moscou afgelast

GENTDoor de slechte staat van de sporen in de Jozef Vervaenestraat is het niet langer veilig om tram 4 tot in Moscou te laten rijden. Dus worden de laatste 4 haltes afgeschaft, voor 2 jaar. Maar volgens de reizigersbond zal het veel langer duren tot de zaak hersteld is, minstens tot in 2021. Zij pleiten voor de herinvoering van Lijn 22.

 1. Depoitre (AA Gent) reageert op kritiek: “Hoe kan ik mijn niveau halen als ik telkens maar vijf of tien minuten krijg?”
  voetbal jupiler pro league

  Depoitre (AA Gent) reageert op kritiek: “Hoe kan ik mijn niveau halen als ik telkens maar vijf of tien minuten krijg?”

  Na de nederlaag op Cercle, kreeg AA Gent leider Racing Genk op bezoek. Na een veel betere prestatie dan afgelopen week, stond er toch opnieuw een 2-3-nederlaag op het bord. De goal van de hoop viel in het slot toen invaller Laurent Depoitre met de aansluitingstreffer het vuur nog wat kon aanwakkeren. Hij reageerde met de voeten én met woorden op de kritiek komende van Hein Vanhaezebrouck en algemeen manager Michel Louwagie.
 2. Aangereden nadat je hard moest remmen door de laaghangende zon: wie is er dan aansprakelijk?
  Independer

  Aangereden nadat je hard moest remmen door de laaghangen­de zon: wie is er dan aansprake­lijk?

  Deze week mogen we flink wat zon verwachten. Dat doet deugd, maar het levert ook extra risico's op wanneer je de baan op moet. Immers, de zon hangt tijdens de winterperiode laag, wat de zichtbaarheid tijdens het autorijden serieus bemoeilijkt. Een kop-staartbotsing is dan snel gebeurd. Bepalen wie aansprakelijk is voor de schade kan dan moeilijk zijn. Independer.be zet daarom vier mogelijke botsingen - en hun gevolgen - op een rij.
 3. “Mensen zitten in auto’s om warm te blijven, want alles is kapot.” Eda Lacin belde met familie in het getroffen gebied
  PREMIUM
  Gent

  “Mensen zitten in auto’s om warm te blijven, want alles is kapot.” Eda Lacin belde met familie in het getroffen gebied

  De meeste Gentse Turken zijn afkomstig uit de streek van Emirdagh, en dat ligt ver van het getroffen gebied. Toch zijn er ook hier mensen die familie hebben in het rampgebied, en niet weten of zij ok zijn. Eda Lacin weet wat het is. Toen er in 1999 ook zo’n grote aardbeving was, was zij toevallig daar. “Ik kon mijn familie bellen, het is daar verschrikkelijk.”