Het skatepark aan de Blaarmeersen is weer volledig open
Volledig scherm
Het skatepark aan de Blaarmeersen is weer volledig open © Wannes Nimmegeers

Skatepark Blaarmeersen helemaal hersteld, reserveren hoeft niet meer

GentHet skatepark aan de Blaarmeersen - het grootste van het land - is opnieuw vrij toegankelijk. Na amper een jaar bleek er al ernstige slijtage te zijn aan de ondergrond en de toestellen, en dat werd dit voorjaar hersteld. Daardoor - en door corona - werd het aantal skaters beperkt.

  1. 22 Gentse dames hebben vandaag een ‘mobiel stalkingalarm’, dat rechtstreeks de politie belt. “90% van de slachtoffers voelt zich veiliger met zo’n knop”

    22 Gentse dames hebben vandaag een ‘mobiel stal­kingalarm’, dat recht­streeks de politie belt. “90% van de slachtof­fers voelt zich veiliger met zo’n knop”

    Gent experimenteert al sinds 2002 met systemen om slachtoffers van stalking te helpen. Sinds vorig jaar werd dat een ‘mobiel stalkingalarm’, en meteen een officieel, nationaal proefproject. Vandaag hebben 22 Gentse dames zo’n stalkingknop, waarmee ze rechtstreeks en ongemerkt de noodcentrale kunnen alarmeren. Eén stalker belandde zo achter de tralies, 90% van de slachtoffers voelt zich veiliger. In de ‘week van de preventie’ besteedt de politie onder meer aandacht aan het probleem van stalking.