Mama's Jasje in de Ghelamco Arena op 1 juli. Eindelijk mag het weer.
Volledig scherm
Mama's Jasje in de Ghelamco Arena op 1 juli. Eindelijk mag het weer. © Wannes Nimmegeers

Senaatsvoorzitter Stephanie D’Hose verzet zich tegen mogelijke nieuwe verstrenging in cultuursector: “Sluiting zou bewijzen dat we de voorbije maanden écht niet naar hen geluisterd hebben”

GentDe coronacijfers stijgen weer. Hoewel het enkel om besmettingen gaat, en niet over ziekenhuisopnames, wordt her en der al gepanikeerd. Concrete plannen zijn er nog niet, maar er wordt wel opnieuw gekeken richting evenementensector. De Gentse Stephanie D’Hose (Open Vld), voorzitter van de Senaat en voorvechter van cultuur, vindt dat onbegrijpelijk. “Met de coronapas reiken ze zelf een oplossing aan.”

 1. MIJN STAD. Bayram, de bekendste fruitverkoper van Gent: “In de Dampoortwijk kent iedereen nog iedereen, ik zou nergens anders willen wonen”
  PREMIUM
  Gent

  MIJN STAD. Bayram, de bekendste fruitverko­per van Gent: “In de Dampoort­wijk kent iedereen nog iedereen, ik zou nergens anders willen wonen”

  Ken je Bayram Özdemir (62) niet? Dan ken je ongetwijfeld wel zijn stem, galmend over de Vrijdagmarkt. De Gentenaar verkoopt al fruit sinds zijn 11 jaar en toch doet hij zijn job nog even graag als vijftig jaar geleden. “Buiten de toeristen ken ik bijna iedereen die passeert. Alle mensen die hier wonen.” We vroegen hem naar zijn lievelingsplekken in Gent, zijn mooiste herinnering en zijn favoriete stadsgenoot.
 2. Moeder en zoon openen pop-up met zelfgemaakte verzorgingsproducten: “Wij zijn als een stadsbrouwerij, de volledige productie gebeurt in Gent”
  Gent

  Moeder en zoon openen pop-up met zelfgemaak­te verzor­gings­pro­duc­ten: “Wij zijn als een stadsbrou­we­rij, de volledige productie gebeurt in Gent”

  Voor een gezond, duurzaam eindejaarsgeschenk (voor jezelf of een geliefde) moet je in de Koestraat zijn dit jaar. Hilde Nys (57) en haar zoon Thomas Kindermans (29) hebben er pas een pop-up geopend met gezonde, duurzame verzorgingsproducten – van dagcrème tot massage-olie. “Van scholieren tot 80-plussers, ze zijn allemaal fan.”