Schoon Vertier op de Kouter.
Volledig scherm
Schoon Vertier op de Kouter. © Jill Dhondt

Schoon Vertier in het stadscentrum: band en danseressen strijken neer op vier plekken in Gent

GentOp zondag zorgde Schoon Vertier voor muzikaal en visueel spektakel op vier verschillende plekken in Gent. De bootjes van Gent vaarden de band en haar danseressen naar de Beestenmarkt, de Krook, de Kouter en de Korenlei waar ze telkens een korte performance gaven.

 1. UGent stuurt internationale studenten op hotel door kotentekort: “Hebben hen aangeraden om in Kortrijk te kijken”
  Gent

  UGent stuurt internatio­na­le studenten op hotel door kotente­kort: “Hebben hen aangeraden om in Kortrijk te kijken”

  De Universiteit Gent heeft 32 van haar internationale studenten op hotel gestuurd. Gewoonweg omdat de universiteit zelf niet voldoende kamers heeft voor die studenten. Studentenhuisvesting is al langer een probleem in Gent, en wordt alsmaar prangender. “Het is een tijdelijke oplossing, internationale studenten zijn hier gewoon te laat om nog te kunnen zoeken.”
 2. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.