Thomas, Shauni, Jonas en Christel, cursisten van Sint-Rafaël, maken een tableau vivant van ‘Madonna met kind en kanunnik Vanderpaele’.
Volledig scherm
Thomas, Shauni, Jonas en Christel, cursisten van Sint-Rafaël, maken een tableau vivant van ‘Madonna met kind en kanunnik Vanderpaele’. © Jill Dhondt

School voor slechtzienden maakt werken van Van Eyck tastbaar

Sint-Rafaël is een Gentse school voor volwassenen met een visuele beperking. Het hele schooljaar lang werken ze daar rond Van Eyck, met deze week als hoogtepunt. De gewone lessen werden langs de kant geschoven om plaats te maken voor allerlei activiteiten rond de gebroeders Van Eyck.

 1. Terrassen mogen open vanaf 8 mei, maar wat als je alleen maar een stoep hebt? “Gastronomisch menu op een snel getimmerd terras, vergeet het”
  PREMIUM
  Gent

  Terrassen mogen open vanaf 8 mei, maar wat als je alleen maar een stoep hebt? “Gastrono­misch menu op een snel getimmerd terras, vergeet het”

  Het heeft lang genoeg geduurd maar op 8 mei gaat de horeca weer open, of toch gedeeltelijk. Enkel de terrassen mogen weer open. Een begin als je een grote buitenruimte hebt maar wat met cafés en restaurants die geen of amper een terras hebben? We vroegen het aan 4 van hen, hoe staan zij tegenover de beslissing van het Overlegcomité?
 1. Zijn er ook versoepelingen voor kinderen mogelijk? Benjamin Dalle: "Het advies blijft: één hobby per kind"
  Play

  Zijn er ook versoepe­lin­gen voor kinderen mogelijk? Benjamin Dalle: "Het advies blijft: één hobby per kind"

 2. Volg samen met Sven Ornelis en stadsgids Patrick een culinaire tour in New York
  Play

  Volg samen met Sven Ornelis en stadsgids Patrick een culinaire tour in New York