Het parkje in de Wasstraat. Daar vonden de kinderen net voor de paasvakantie een drugsspuit in een vuilnisbak.
Volledig scherm
Het parkje in de Wasstraat. Daar vonden de kinderen net voor de paasvakantie een drugsspuit in een vuilnisbak. © Foto Wouter Spillebeen

Scholieren prikken zich aan drugsnaald

GENTDrie leerlingen van Freinetschool De Vlieger aan de Dendermondsesteenweg in Gent hebben zich net voor de paasvakantie aan een drugsnaald geprikt in het parkje achter de school. De spuit vonden ze in een vuilnisbak in het park. De kinderen liepen wellicht geen infectie op. "Alle parken moeten op elk moment veilig zijn voor kinderen", zegt schepen van Onderwijs Elke Decruynaere (Groen).

  1. Wereldrecordpoging ‘De Langste Wachtrij’ in Coyendanspark: “Schandalig dat velen in ons land niet de hulp krijgen die ze verdienen”
    Gent

    Wereldre­cord­po­ging ‘De Langste Wachtrij’ in Coyendans­park: “Schandalig dat velen in ons land niet de hulp krijgen die ze verdienen”

    Op 6 oktober wordt in het Coyendanspark een opmerkelijke wereldrecordpoging ondernomen, namelijk die van ‘de langste wachtrij’. Het is een ludieke actie, met een doodserieuze boodschap. “Wij geven een gezicht aan al diegenen die vandaag de dag niet de hulp krijgen die ze verdienen, maar die er wel ellenlang op zitten te wachten.”