Beeld ter illustratie: In totaal worden er 2,5 voetbalvelden bomen aangeplant.
Volledig scherm
PREMIUM
Beeld ter illustratie: In totaal worden er 2,5 voetbalvelden bomen aangeplant. © Benoit De Freine

Scholen planten 3.800 bomen en struiken naast R4: “Het wordt een klimaatrobuust bos”

GentWie binnenkort op de R4 voorbij de campus Schoonmeersen rijdt, zal kunnen uitkijken op een nog groter bos. Aan het scholencomplex, vlakbij de Voskenslaan, worden momenteel meer dan 3.800 bomen en struiken geplant. “We hebben goed gezocht naar de juiste soorten", zegt docente An De Schrijver.

 1. Jonge koppels strijden op VTM in ‘Huis Gemaakt’ voor woning, maar moeten het wel zelf verbouwen: “Eigen huis zou ons serieuze voorsprong geven in het leven”
  PREMIUM
  Gent/Destelbergen/Wetteren

  Jonge koppels strijden op VTM in ‘Huis Gemaakt’ voor woning, maar moeten het wel zelf verbouwen: “Eigen huis zou ons serieuze voorsprong geven in het leven”

  Verbouw een huis en win een thuis. Dat is het idee achter het nieuwe VTM-programma Huis Gemaakt waarin negen jonge koppels strijden voor de hoofdprijs. Dina Tersago geeft hen een stevige duw in de rug. Maak kennis met Pieter (29) en Anaïs (27) en Tobias (23) en Femke uit Gent, Gaïtan (25) en Natasja (25) uit Wetteren en Ruben (25) en Antje (25) uit Destelbergen. Zij halen hun beste verbouwskills boven.
 1. Harde beelden: man opent vuur op politieagente tijdens huiszoeking
  Play

  Harde beelden: man opent vuur op politie­agen­te tijdens huiszoe­king

 2. Verkeersagressie loopt uit de hand: bestuurder trekt wapen
  Play

  Verkeers­agres­sie loopt uit de hand: bestuurder trekt wapen