Florian Van Eenoo Photo News
Volledig scherm
PREMIUM
© Florian Van Eenoo Photo News

Schepen Tine Heyse (Groen) zoekt nog een kot voor 10.000 studenten: “Toegegeven, het probleem was groter dan ik had verwacht”

GENTWie nu nog een kamer zoekt voor komend academiejaar in Gent, heeft een dik probleem. De studentenhuizen puilen uit, ook in cohousing is het vechten voor een plaatsje. Tine Heyse (Groen) is schepen voor Wonen en probeert voor ruim 10.000 studenten een nieuwe thuis op verplaatsing te vinden. “Als stad zijn we maar één van de partijen die hier iets aan kunnen doen.”

  1. Van een Michaël Borremans tot een onversierde kerstboom en tientallen restaurants: Armste Week in de startblokken voor #eenmiljoenaub
    Gent

    Van een Michaël Borremans tot een onversier­de kerstboom en tientallen restau­rants: Armste Week in de startblok­ken voor #eenmiljoe­naub

    Volgende week is in Gent de Armste Week, een initiatief waarbij geld ingezameld wordt voor Gentse armoede-organisaties. De initiatiefnemers hopen 1 miljoen euro op te halen. Op de steun van de Rode Duivels kunnen ze vooralsnog niet rekenen, dus het zal van de Gentenaars zelf moeten komen. Eten, shoppen, of acties steunen, het kan allemaal.