Schepen Decruynaere (Groen) pleit voor extra Vlaamse investeringen in kinderopvang: “1.250 extra plaatsen nodig tegen 2023”

Morgen woensdag is het de Internationale Dag van het Gezin en recent stelde de Gezinsbond de resultaten van haar bevraging rond kinderopvang voor. Naar aanleiding van die gebeurtenissen vraagt de Gentse Schepen van Kinderopvang Elke Decruynaere (Groen) aandacht voor de nood aan bijkomende capaciteit in de kinderopvang. “We willen gezinnen graag in Gent houden, maar dan hebben we een beter Vlaams gezinsbeleid nodig.”

1 reactie

 • avelino garcia

  3 jaar geleden
  Een schepenambt met 2000 voorkeurstemmen, en vorig jaar het schandaligste interview van het jaar gegeven. Dit is niet normaal.
 1. Tweede transitiehuis van het land opent in Gentbrugge: “Gedetineerden kunnen hier werken aan hun re-integratie”
  PREMIUM
  Gent

  Tweede transitie­huis van het land opent in Gentbrugge: “Gedeti­neer­den kunnen hier werken aan hun re-integratie”

  Een voormalige loods in de Leo Tertzweillaan in Gentbrugge zal begin 2023 onderdak bieden aan zestien gedetineerden die zich aan het einde van hun straf bevinden. In het transitiehuis, het tweede van ons land, zullen zij onder intensieve begeleiding aan hun re-integratie in de maatschappij werken, zodat ze niet hervallen in criminaliteit. “Iedereen verdient een tweede kans”, aldus burgemeester Mathias De Clercq.
 2. Ziekenfonds betaalt tot 120 euro terug voor het kamp van je kind: is een extra verzekering aangewezen?
  Spaargids.be

  Zieken­fonds betaalt tot 120 euro terug voor het kamp van je kind: is een extra verzeke­ring aangewezen?

  De zomervakantie staat voor de deur. Dat betekent meteen ook weer dat vele duizenden kinderen op kamp trekken. Van avontuurlijke kampen met de jeugdbeweging, over sportvakanties, tot speelpleinwerking: aan mogelijkheden geen gebrek. Ondanks de grote toewijding van de monitoren valt een ongevalletje nooit uit te sluiten. Is je kind in dat geval voldoende verzekerd? Spaargids.be noteert wat je zeker moet weten.