De studenten scandeerden slogans in het UFO-gebouw van de UGent waar vrijdagochtend het bestuurscollege plaatsvindt.
Volledig scherm
De studenten scandeerden slogans in het UFO-gebouw van de UGent waar vrijdagochtend het bestuurscollege plaatsvindt. © Photo News

Rumoerig protest aan UGent: betogers eisen uitsluiting KVHV

Het ging er deze ochtend heet aan toe aan het UFO-gebouw van de UGent aan de Sint-Pietersnieuwstraat. Daar zit het bestuurscollege van de UGent samen over de mogelijke schorsing van KVHV naar aanleiding van de lezing van Jeff Hoeyberghs, maar enkele linkse betogers vinden dat niet volstaan. Zij zijn met geduw en getrek voorbij de security geraakt en eisen de uitsluiting van de studentenvereniging.

9 reacties

 • Ramon Simon

  2 jaar geleden
  Iedereen zou die twee uur durende lezing moeten aanhoren. het is lang, weinig niveau en veel gebrul maar het is geen anti-vrouw discours. Het zijn een aantal straffe uitspraken als uitleg op eerder gedane uitspraken op twitter en boekskes. Die studentenclub kan niet verantwoordelijk zijn voor de spreker ook al hebben zij die persoon gekozen. Dit alles past binnen vrije mening.
 • Peter Rouchet

  2 jaar geleden
  Belachelijk! Vanaf nu stomme feestjes en dinertjes organiseren! Als men dan toch verantwoordelijk is voor de uitspraken van je gasten! Typische linkse hysterie!
 • Jens van den Broeck

  2 jaar geleden
  KVHV heeft die man uitgenodigd om die uitspraken te kunnen verantwoorden, NOOIT om iets als seksisme te verheerlijken. Het wordt gewoon omgedraaid met maar één doel: elke niet-linkse studentenvereniging buiten te krijgen.
 • Guido van driel

  2 jaar geleden
  Hypocrisie ten top. Zelfvoldaan van hun eigen groot gelijk. Misselijkmakend UGent.
 • Nomar Garciaparra

  2 jaar geleden
  Vrijheid van meningsuiting mag blijkbaar alleen als het een linkse mening is?
 1. Burgercollectief Dampoortwijk wil evenwichtig mobiliteitsplan voor de buurt: “De ene straat mag niet de dupe worden van rust voor de andere straat”
  Gentbrugge / Sint-Amandsberg

  Burgercol­lec­tief Dampoort­wijk wil evenwich­tig mobili­teits­plan voor de buurt: “De ene straat mag niet de dupe worden van rust voor de andere straat”

  De stad Gent werkt aan een wijkmobiliteitsplan voor de Dampoortwijk en oud-Gentbrugge. Rond het al dan niet knippen van Gentbrugge-brug ontstond al heel wat commotie, maar dat is niet waar het burgercollectief ‘Verenigde Straten Dampoortwijk’ problemen mee heeft. “Wij willen een beter plan voor de héle wijk, niet een plan waarbij een aantal straten de dupe worden van de rest", klinkt het. Mobiliteitsschepen Filip Watteeuw (Groen) apprecieert ‘de constructieve aanpak’.