Archiefbeeld: in Gent moet er soms gefietst worden tijdens het vrachtverkeer.
Volledig scherm
Archiefbeeld: in Gent moet er soms gefietst worden tijdens het vrachtverkeer. © James Arthur

Ruim kwart werknemers in Gentse haven fietst naar het werk: “Pak meer dan in Antwerpen”

GentBijna 27 procent van de werknemers in de Gentse haven kiest de fiets als hoofdvervoermiddel van en naar het werk. Dat is een verdriedubbeling sinds 2008 en een flink pak meer dan in de Antwerpse haven. Daar gaat het om 15 procent van alle werknemers. 

 1. ZAAK JESPERS. Onderzoeksrechter ‘Le Beau Guy’ voor assisen wegens moord. “Ik wil namen noemen, maar ik waarschuw u: het zal erg zijn”
  PREMIUM
  GENT

  ZAAK JESPERS. Onderzoeks­rech­ter ‘Le Beau Guy’ voor assisen wegens moord. “Ik wil namen noemen, maar ik waarschuw u: het zal erg zijn”

  “Twintig jaar dwangarbeid”. Met dat verdict zette de jury op 28 januari 1978 in Gent een punt achter een assisenproces dat de Belgische justitie op haar grondvesten deed daveren. Voor het eerst in de geschiedenis moest een onderzoeksrechter zelf voor het hof van assisen verschijnen voor moord en moordpoging op zijn vrouw. Het werd ‘een proces van de eeuw’, met alle bekende advocaten uit die tijd, de BRT die voor het eerst liveverslag deed vanop assisen... Maar iedereen bleef achter met het gevoel: hier is de waarheid niet verteld. Durfde Guy Jespers die niet uit te spreken? Reconstructie van een unieke en vooral raadselachtige rechtszaak.
 2. Ontploffing in appartementsgebouw in centrum Gent: groot deel van buurt, inclusief Kinepolis, zit zonder stroom
  Gent

  Ontplof­fing in apparte­ments­ge­bouw in centrum Gent: groot deel van buurt, inclusief Kinepolis, zit zonder stroom

  In een appartementsgebouw in de Tijgerstraat heeft vrijdagavond een ontploffing plaatsgevonden. Oorzaak was een defecte elektriciteitscabine. De hulpdiensten kwamen ter plaatse, en om in alle veiligheid te kunnen werken, werd de Tijgerstraat afgesloten voor het verkeer. Ook Kinepolis zit zonder stroom, de filmvoorstellingen van vrijdagavond zullen niet meer doorgaan.