Voorzitter Rudi Van Landeghem (links) en penningmeester Diderich De Smedt van vzw Woongift in één van de appartementen die ze onlangs renoveerden.
Volledig scherm
Voorzitter Rudi Van Landeghem (links) en penningmeester Diderich De Smedt van vzw Woongift in één van de appartementen die ze onlangs renoveerden. © Wannes Nimmegeers

Rudi (57) geeft Gentse jongeren dak boven het hoofd: “Die appartementen staan anders toch leeg”

GentIn Gent staan maar liefst 485 sociale appartementen leeg die met wat oplapwerken toch bewoonbaar zijn. Voor de huisvestingsmaatschappijen is het onbegonnen werk, maar vzw Woongift springt in het gat. “Voor 25.000 euro halen we een dakloze jongere van straat.”

  1. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
    Jobat

    Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

    Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?