Kurt Vanhauwaert in het station van Gent.
Volledig scherm
PREMIUM
Kurt Vanhauwaert in het station van Gent. © RV / Facebook

Rolstoelgebruiker Kurt Vanhauwaert over toegankelijkheid van treinen, één jaar na zijn open brief: “Niks veranderd, integendeel”

Gentenaar Kurt Vanhauwaert gaat als rolstoelgebruiker graag al eens op uitstap, maar als hij dat met de trein wil doen, botst hij keer op keer op problemen. Vorig jaar schreef hij daarover een vlammende open brief, die viraal ging. Uiteindelijk beloofde de NMBS beterschap. “Maar een jaar later is er niks veranderd, integendeel”, zegt Kurt nu. “Ik voel mij een reiziger derde klasse. Wanneer komt die beloofde actie?” Bij de NMBS klinkt het dat er achter de schermen al veel is gebeurd, en dat ze daarover binnenkort contact opnemen met Kurt.

 1. Stemmen over hoofddoekenverbod? Dan valt laptop van liberaal Mattias De Vuyst ‘plots’ uit: “Ik heb niet de vereiste academische kennis”
  Gent

  Stemmen over hoofddoe­ken­ver­bod? Dan valt laptop van liberaal Mattias De Vuyst ‘plots’ uit: “Ik heb niet de vereiste academi­sche kennis”

  Opschudding bij de Gentse liberalen. Een stemming rond een hoofddoekverbod voor het schepencollege draaide uit op een klein relletje. Raadslid Mattias De Vuyst weigerde tegen Vlaams Belang in te gaan en zette zijn laptop dan maar uit. “Een dokter die zijn eigen zoon op de operatietafel ziet liggen, zal ook moeite hebben om die te opereren”, zegt hij.
 2. RECENSIE. ‘Station Eleven’: “In deze pandemie redt de cultuursector de mensheid. En nee, het werd niet geregisseerd door Stany Crets”
  TV

  RECENSIE. ‘Station Eleven’: “In deze pandemie redt de cultuursec­tor de mensheid. En nee, het werd niet geregis­seerd door Stany Crets”

  Een gemuteerde griep die 99% van de bevolking uitroeit. We gokken dat u nog liever uw gebruikt mondmasker opeet, dan dat u zo een reeks moet uitzitten. Toch is ‘Station Eleven’ geen doorsnee apocalyptische nachtmerrie, waar budget noch doembeelden worden gespaard om u van uw laatste restje hoop te stropen. Of dat ook genoeg is om uw negatieve ervaringen aan de kant te schuiven en u aan deze HBO Max-reeks op Streamz over te geven? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.
 1. Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties
  Spaargids.be

  Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties

  Wanneer je een spaarrekening op naam van je kind opent, dan krijg het vanaf zijn achttiende verjaardag automatisch toegang tot de centen die je hebt gestort. Maar wat als je denkt dat je kind dan nog niet helemaal klaar is om zijn spaarbedrag autonoom te beheren? Welke mogelijkheden bestaan er om je geschonken centen pas op latere leeftijd vrij te geven? Spaargids.be zet de verschillende mogelijkheden naast elkaar.