In het UFO in de Sint-Pietersnieuwstraat wordt twee maal per jaar een tijdelijk donatiecentrum opgericht.
Volledig scherm
In het UFO in de Sint-Pietersnieuwstraat wordt twee maal per jaar een tijdelijk donatiecentrum opgericht. © Wannes Nimmegeers

Rode Kruis zoekt studenten om bloed te geven: doe jij mee?

GentHet Rode Kruis hoopt volgende week meer dan 1.300 Gentse studenten uit hun kot te lokken. In het kader van de actie ‘Bloedserieus’ kan je in zaal UFO van de universiteit bloed geven. “Op dit moment is de voorraad stabiel, maar we hebben elke donatie nodig om die zo te houden", klinkt het. 

 1. Van Teuns over Vansevenant tot Vanhoucke: welke Belgen kunnen schitteren in Luik-Bastenaken-Luik?
  Wielrennen

  Van Teuns over Vanseve­nant tot Vanhoucke: welke Belgen kunnen schitteren in Luik-Bastenaken-Luik?

  De laatste Belgische zege in Luik-Bastenaken-Luik dateert al van 2011. Philippe Gilbert klopte toen de gebroeders Schleck in een sprint met drie. Krijgen we tien jaar later opnieuw een landgenoot te zien op het hoogste schavotje in La Doyenne? Het wordt moeilijk, maar enkele Belgen hebben zeker en vast de capaciteiten om hoog te mogen mikken. En jouw Gouden Klassiekers-ploeg op de slotdag van het Ardense luik veel punten te bezorgen. Een oplijsting.
 2. Alles over het Gentse nachtleven in nieuwe podcast: “Onze stad is heel bescheiden, maar ze verdient haar plaats naast Berlijn of Amsterdam”
  Gent

  Alles over het Gentse nachtleven in nieuwe podcast: “Onze stad is heel bescheiden, maar ze verdient haar plaats naast Berlijn of Amsterdam”

  ‘De Nacht’. Zo heet de podcast - mét wandeling - die vanaf morgen te beluisteren is, en ons 3 maanden lang wekelijks zal meeslepen in het Gentse nachtleven. Niet alleen het huidige, ook dat van de ruige jaren ‘80 en ‘90. “Wij zien het als de perfect voorbereiding op de heropening van dat nachtleven, dat nu al ruim een jaar stilligt", aldus initiatiefnemers Ben Van Alboom en Bart Meyskens.
 1. Staf Coppens en zijn kinderen halen hilarische grap uit met oma
  Play
  Camping Coppens

  Staf Coppens en zijn kinderen halen hilarische grap uit met oma

 2. Kijk hoe snelle reflexen van man zijn leven redden bij aanrijding door vrachtwagen
  Play

  Kijk hoe snelle reflexen van man zijn leven redden bij aanrijding door vrachtwa­gen