Tijdens de eerste coronagolf organiseerde het Rode Kruis een bloedinzameling in 't Kuipke, nu trekken ze naar het UFO.
Volledig scherm
Tijdens de eerste coronagolf organiseerde het Rode Kruis een bloedinzameling in 't Kuipke, nu trekken ze naar het UFO. © Jill Dhondt

Rode Kruis smeekt om (studenten)bloed en organiseert inzameling in zaal UFO

GentHet Rode Kruis kampt met een tekort een bloeddonoren, en zet nu alle hoop op de Gentse studenten. Ook al zijn die nu veel minder op de campussen aanwezig, toch wordt een grote bloedinzameling georganiseerd in het UFO, van 26 tot 29 oktober. Ook niet-studenten zijn welkom.

 1. Gentse haven hakt belangrijke knoop door: geen verschillende tarieven meer in Gent en Terneuzen
  Gent

  Gentse haven hakt belangrij­ke knoop door: geen verschil­len­de tarieven meer in Gent en Terneuzen

  De havens van Gent, Terneuzen en Vlissingen fuseerden in 2018 tot North Sea Port. Samen vormen ze sindsdien dan wel één firma, toch was dat voor niet altijd duidelijk. Een zeeschip dat in één van de havens aanmeerde, moest nog steeds andere tarieven betalen in het Zeeuwse en het Gentse deel van het havengebied. Ook golden er andere kortingen en berekeningswijzen. Soms stuurden North Sea Port zelfs twee aparte facturen. Een situatie waar het havenbedrijf vanaf 1 januari 2021 komaf mee maakt.
 2. Bekend kunstwerk terug van weggeweest: bronzen blad op Kouter grondig hersteld
  Gent

  Bekend kunstwerk terug van weggeweest: bronzen blad op Kouter grondig hersteld

  Goed nieuws voor de kunstliefhebbers onder ons. Het bekende bronzen blad op de Kouter is sinds donderdag terug van weggeweest. Afgelopen zomer reed een vrachtwagen van Ivago tegen het werk en verdween het voor enkele maanden. “Intussen is het blad hersteld en teruggeplaatst”, laat Lien Braeckevelt, woordvoerster van bevoegd schepen Annelies Storms (sp.a), weten. “Momenteel staan er nog hekken rond het werk, want ook aan de natuursteen moet gewerkt worden.” De stad schat dat de werken nog een week zullen duren.
 1. Stephanie Vanden Borre en Gantoise zijn oppermachtig in competitie: “Toch blijft elke match een uitdaging”
  HOCKEY

  Stephanie Vanden Borre en Gantoise zijn oppermach­tig in competitie: “Toch blijft elke match een uitdaging”

  In de Eredivisie bij de vrouwen steekt Gantoise met kop en schouders boven de concurrentie uit. De club telt na negen speeldagen 25 punten en Ambre Ballenghien, Alix Gerniers en de 17-jarige Noa Schreurs staan helemaal bovenaan de topschutterslijst. Stephanie Vanden Borre en teamgenoten staan dit weekend voor een dubbele speeldag met een verplaatsing naar Victory en een thuisduel met Braxgata.
 1. Pijnlijk: losgekomen autowiel raakt auto en haalt motorrijder onderuit
  Play

  Pijnlijk: losgekomen autowiel raakt auto en haalt motorrij­der onderuit

 2. Jongeman zet tattoo Boris Johnson op enkel
  Play

  Jongeman zet tattoo Boris Johnson op enkel