Vrijwilligers van het Rode Kruis Gent worden in het testcentrum van Jan Palfijn klaargestoomd om corona-sneltests te kunnen afnemen
Volledig scherm
Vrijwilligers van het Rode Kruis Gent worden in het testcentrum van Jan Palfijn klaargestoomd om corona-sneltests te kunnen afnemen © Wannes Nimmegeers

Rode Kruis gaat corona-sneltests voor scholen afnemen, Gent bijt daarbij de spits af. "We willen kort op de bal blijven spelen om besmettingen op school in te dijken”

GentOm uitbraken in scholen na de kerstvakantie nog beter onder controle te houden, gaan de CLB’s samenwerken met het Rode Kruis om sneller en efficiënter te testen na risicocontacten. Dat heeft minister Ben Weyts beslist. Gent bijt daarbij de spits af. In Gent hebben sinds het begin van het school jaar 916 kinderen - basis- en secundair onderwijs samen - positief getest op corona.

  1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
    HLN Shop

    Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

    Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.