Robbe en Laura van Kwiek, open vanaf eind januari.
Volledig scherm
PREMIUM
Robbe en Laura van Kwiek, open vanaf eind januari. © Fien Soens

Robbe en Laura openen uniek restaurant in Gent: “Geef ons je lengte en gewicht door, wij zeggen hoeveel en wat je mag eten”

GentVoor heel veel mensen staat gezond eten gelijk aan weinig eten, wat helemaal niet het geval is volgens Robbe Vandenhoucke (28). Samen met zijn vriendin Laura De Meyer (26) opent hij eind januari een nieuw restaurant in Gent waar je voeding op maat kan krijgen. Jij geeft als klant je geslacht, je gewicht en je lengte door, waarop zij kunnen zeggen hoeveel en wat je moet eten om je doel te behalen: vermageren, bijkomen of hetzelfde blijven. “Ideaal voor een snelle hap, maar dan gezond. We willen het klassieke broodje als lunch vervangen, en zo de juiste voedingswaarden meegeven.”

 1. Terrassen mogen open vanaf 8 mei, maar wat als je alleen maar een stoep hebt? “Gastronomisch menu op een snel getimmerd terras, vergeet het”
  PREMIUM
  Gent

  Terrassen mogen open vanaf 8 mei, maar wat als je alleen maar een stoep hebt? “Gastrono­misch menu op een snel getimmerd terras, vergeet het”

  Het heeft lang genoeg geduurd maar op 8 mei gaat de horeca weer open, of toch gedeeltelijk. Enkel de terrassen mogen weer open. Een begin als je een grote buitenruimte hebt maar wat met cafés en restaurants die geen of amper een terras hebben? We vroegen het aan 4 van hen, hoe staan zij tegenover de beslissing van het Overlegcomité?
 1. Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil
  Play

  Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil

 2. Zijn er ook versoepelingen voor kinderen mogelijk? Benjamin Dalle: "Het advies blijft: één hobby per kind"
  Play

  Zijn er ook versoepe­lin­gen voor kinderen mogelijk? Benjamin Dalle: "Het advies blijft: één hobby per kind"