Rob Vanoudenhoven.
Volledig scherm
Rob Vanoudenhoven. © Het Farcetheater

Rob Vanoudenhoven maakt zijn debuut in Gentse theaterkomedie

Tv-presentator en komiek Rob Vanoudenhoven speelt voor het eerst mee in een theaterkomedie. Het stuk van ‘Het Farcetheater’ gaat in februari in première in de Nieuwe Melac, een zaal in Zwijnaarde. “Ik hoop dat het publiek volledig uit zijn dak gaat", zegt Vanoudenhoven.

 1. Labrador August heeft het perfecte assistentiehonden DNA en legt eerste test af in Merelbeke: “Via genetica de wachtlijsten voor hulphonden wegwerken”
  PREMIUM
  Gent/Merelbeke

  Labrador August heeft het perfecte assisten­tie­hon­den DNA en legt eerste test af in Merelbeke: “Via genetica de wachtlijs­ten voor hulphonden wegwerken”

  Kwispelend, vrolijk springend en blaffend begon August, een pikzwarte labrador van 16 weken jong, deze ochtend aan zijn eerste test als toekomstig assistentiehond in Merelbeke. Onder leiding van professor dierengenetica Bart Broeckx (34) van de faculteit dierengeneeskunde van de UGent. August is het resultaat van doorgedreven DNA-onderzoek en kweekprogramma van de vzw Purpose Dogs. Maar wees gerust. August werd niet in een labo of proefbuis geboren maar in een warm nest bij een gastgezin. Met zijn onderzoek wil de professor de ‘perfecte’ assistentiehond kweken.
 1. Man (47) krijgt 6 jaar cel nadat hij gezicht slachtoffer openhaalt met mes: “Millimeters verschil en het was fataal afgelopen”
  PREMIUM
  Gent

  Man (47) krijgt 6 jaar cel nadat hij gezicht slachtof­fer openhaalt met mes: “Millime­ters verschil en het was fataal afgelopen”

  Een 47-jarige is veroordeeld tot een celstraf van zes jaar voor een brutale moordpoging afgelopen zomer. Hij belde in het holst van de nacht aan bij een kennis en takelde hem toe met een scherp voorwerp. Het slachtoffer bleef achter met een snijwonde van 20 centimeter, van oor tot mondhoek. “U had geen andere intentie dan het doden van uw slachtoffer”, aldus de rechtbank.
 2. Capaciteitstarief vanaf 2022: zullen eigenaars van een digitale meter meer moeten betalen?
  Energie

  Capaci­teits­ta­rief vanaf 2022: zullen eigenaars van een digitale meter meer moeten betalen?

  Volgend jaar treedt het capaciteitstarief in werking: de netkosten van je elektriciteit zullen berekend worden op basis van je piekverbruik. Het hoogste stroomverbruik dat je iedere maand tijdens één kwartier optekent, bepaalt dan het zogenaamde capaciteitstarief. Je digitale meter zal die gegevens registreren. Maar wat verandert er als je nog steeds een klassieke, analoge meter hebt? En betaal je meer of minder als je een digitale meter hebt? Mijnenergie.be zocht het uit.