PREMIUM
RESTOTIP. Smullen in Gigi: het nieuwste, speciaalste Italiaans restaurant in Gent
GentAls je Gigi, het nieuwe Italiaans restaurant in de Belfortstraat, moet samenvatten in één woord, dan is het wel speciaal. De zalmroze Romeinse beelden, het behang vol citroenen, de borden die eigenlijk twee aan elkaar geplakte halve borden zijn, die vind je nergens anders. Maar is het eten even speciaal als het interieur? Dat hebben we voor u getest.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Omliggende handelaars nemen afscheid van bekendste friturist van Gent: “Na 32 jaar zetten we hem op een voetstuk”
De iconische frituur aan het Groot Vleeshuis heeft een nieuwe eigenaar. Filip Illegems liet zijn zaak na 32 jaar over aan Lieven De Smet. Diens zoon Hendrik – nu 16 – zal de frituur op zijn beurt overnemen na zijn middelbare school. Filip draait nog twee jaar mee als loontrekkende, maar de omliggende handelaars namen vrijdag al afscheid.Gent -
Mijntelco
Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn. -
Vrijdag hamburgerdag: wat is een ‘smashed’ burger? En hoe maak je ze zelf? “Zowel sappig als enorm krokant”
Met een ‘gewone’ hamburger doe je nooit iets mis, maar tegenwoordig zie je daarnaast ‘smashed burgers’ opduiken. In Amerika zijn deze platgeslagen hamburgers al langer populair en ook in ons land winnen ze steeds meer aan terrein. Wat is zo’n smashed burger? Hoe maak je ze zelf? En waar kan je ze bestellen in België? Paolo Guffens van burgerrestaurant Plump in Antwerpen legt uit. -
-
Livios
Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen. -
IN BEELD. Allerlaatste woningen Bernadettewijk onder sloophamer: bouwwerken starten in 2026
Langs de Sint-Bernadettestraat in Sint-Amandsberg gaapt één grote leegte. Een eenzame kraan breekt er nog de laatste huisjes af. Maar de Sint-Bernadettewijk is nu echt verleden tijd.Gent -
Na winderige dagen wordt dit het weer in Gent
Na meerdere dagen winderig weer, met windsnelheden tot 10 m/s, lijkt de wind eindelijk af te zwakken. -
Bar Bricolage opent als eerste zomerbar van het jaar de deuren: “Ook onze smakelijke pizza’s zijn terug”
Als je naar buiten kijkt is het moeilijk te geloven, maar aan de kop van het Houtdok zwaait de eerste zomerbar van het jaar de poorten open. Bar Bricolage belooft dit jaar nog meer livemuziek te brengen, maar ook voor foodies is er goed nieuws. De pizzaoven is warmgeblazen, en elke zondag wacht een ‘katerbrunch’. Voor 28 euro schep je jouw bord vol, zo vaak je wil. En ja, ook bubbels zijn inbegrepen.Gent