Boris & Maurice: eten kan ook aan de toog
Volledig scherm
PREMIUM
Boris & Maurice: eten kan ook aan de toog © VDS

RESTOTIP. Boris & Maurice: jong keukengeweld geeft leuke upgrade aan de klassiekers

Sint-AmandsbergLangs de ‘oude’ Antwerpsesteenweg, op een boogscheut van de Potuit op de hoek waar vroeger een groentewinkel was, wonen tegenwoordig Boris & Maurice. Groot voordeel voor de rest van Gent en omstreken: ze wonen er niet alleen, Boris roert er in de potten en tovert geweldige gerechten op de borden die Maurice in het restaurant onder hun appartement serveert. 

 1. Juf Katelijn (50) van het François Laurentinstituut is genomineerd als leerkracht van het jaar: "Véél geduld en véél lachen”
  GENT

  Juf Katelijn (50) van het François Laurentin­sti­tuut is genomi­neerd als leerkracht van het jaar: "Véél geduld en véél lachen”

  Feest in bassischool François Laurentinstituut in de Onderstraat: juf Katelijne+ Debbaut, die in de ‘overgangsklas’, kleutertjes én eerste leerjaar samen, lesgeeft, is genomineerd als Leerkracht van het Jaar door onderwijsblad Klasse. De overgangsklas is wellicht één van de eerste in haar soort. “De jongsten kunnen er nog even opgroeien”.
 2. RESTOTIP. Lunchen bij Bruun, dat is uitgebreid genieten op sterrenniveau
  PREMIUM
  Gent/Destelbergen

  RESTOTIP. Lunchen bij Bruun, dat is uitgebreid genieten op sterrenni­veau

  Ruben en Pieter De Maesschalck openden in november van vorig jaar hun restaurant Bruun langs de Dendermondsesteenweg in Destelbergen. We zijn nu meer dan acht maanden verder en kunnen stellen dat de geoliede machine van de broers flink haar vruchten afwerpt. Meer nog, volgens nagenoeg elke kenner is het slechts een kwestie van tijd vooraleer het restaurant haar eerste Michelinster binnenrijft. In België wel te verstaan, want in Frankrijk lukte het de broers al eens. Wij gingen met hoge verwachtingen lunchen, maar zelfs die werden overtroffen.
 3. Minister Diependaele en schepen Souguir over het Gravensteen: “Het grootste gevaar is dat we door continu protest gewoon niks meer zouden doen, want dat is makkelijker”
  PREMIUM
  Gent

  Minister Diependae­le en schepen Souguir over het Graven­steen: “Het grootste gevaar is dat we door continu protest gewoon niks meer zouden doen, want dat is makkelij­ker”

  Twee jaar lang al wordt er in Gent gebakkeleid over het Gravensteen, en hoe we dat toegankelijk moeten maken. Actiegroepen protesteren tegen elk voorstel, maar veel alternatieven voor het geplande paviljoen en de lifttoren naast de donjon zijn er niet. Minister Diependaele probeerde de partijen in Gent op één lijn te krijgen, schepen Souguir zette een inspraakronde op poten, maar het oorspronkelijk plan blijft behouden. Kon dat hele proces nu echt niet anders?