De verpleegkundigen van de afdeling intensieve zorg in hun ‘war room’, zoals hun diensthoofd, professor Dominique Benoit, het noemt. “Net een groep soldaten die met een parachute boven oorlogsgebied zal worden gedropt.”
Volledig scherm
PREMIUM
De verpleegkundigen van de afdeling intensieve zorg in hun ‘war room’, zoals hun diensthoofd, professor Dominique Benoit, het noemt. “Net een groep soldaten die met een parachute boven oorlogsgebied zal worden gedropt.” © Wannes Nimmegeers

REPORTAGE. Op intensieve in het UZ Gent: “Als de patiënten slapen, gaat de muziek soms wat luider”

Opgelet: dit wordt géén klaagzang van de zorg, maar een verhaal doorspekt met complimenten, cadeautjes en hier en daar een grapje. Ook al is de situatie ernstig en zijn de geesten en lijven dodelijk vermoeid, achter de maskers en de brillen van het personeel schuilen mensen, geen machines. Het uitzicht op een paar dagen verlof blaast nieuwe energie door de gangen van intensieve zorg in het UZ Gent. Soms gaat zelfs de muziek een streepje hoger.

  1. Eerste Belgische ‘True Crime’-serie komt naar Streamz en Play4
    TV

    Eerste Belgische ‘True Cri­me’-se­rie komt naar Streamz en Play4

    ‘True Crime Belgium’ wordt de eerste true-crimereeks van Belgische bodem. De 16-delige docureeks met Belgische misdaadverhalen, bevat getuigenissen van speurders, onderzoeksrechters, openbare aanklagers, nabestaanden en slachtoffers die de misdaad overleefden. De verhalen komen uitgebreid aan bod op het scherm en leven ook verder in audio, dankzij een nieuw partnership met de Belgische true-crimepodcast ‘De Volksjury’.