Jeugdinspecteur Cléo en trainer Selim.
Volledig scherm
PREMIUM
Jeugdinspecteur Cléo en trainer Selim. © Jill Dhondt

REPORTAGE. Gentse flikken boksen met jongeren uit moeilijke buurt: “Hier zijn we elkaars gelijke”

GentEr werd goed gezweet zondagavond op het Jan Yoensplein in de Bloemekenswijk. Acht Gentse flikken en evenveel jongeren uit de buurt volgden er samen een boksles. Het beeld dat jongeren uit de buurt hebben van de politie is vaak negatief, en omgekeerd ook. Door samen te boksen leren ze elkaar op een andere manier kennen. “Ik ben blij dat mijn eerste contact met de flikken op deze manier gebeurt.”

 1. ASSISEN: Wetsdokters en buren van Pierre Cornette en Jeannine Welvaert getuigen: “Ze moet onnoemelijk veel pijn hebben geleden door die hondenbeten”
  PREMIUM
  Gent

  ASSISEN: Wetsdok­ters en buren van Pierre Cornette en Jeannine Welvaert getuigen: “Ze moet onnoeme­lijk veel pijn hebben geleden door die hondenbe­ten”

  “Toen ik mevrouw onderzocht, werd meteen duidelijk dat bepaalde verwondingen het werk waren van een hond. Andere letsels werden veroorzaakt door een stomp object en een langwerpig voorwerp. Ze moet onnoemelijk veel pijn geleden hebben.” Op de tweede dag van het assisenproces tegen Pierre Cornet (63) schetste de wetsdokter hoe zwaar Jeannine Welvaert (71) toegetakeld werd. De zitting moest ook even geschorst worden toen omstreeks 18 uur een opgeroepen getuige bij het binnengaan van het justitiepaleis neerzeeg. De inderhaast opgetrommelde hulpdiensten konden hem niet meer redden.
 2. Onverwacht veel volk op zaterdagnacht in de Overpoort: “Alles is wel rustig verlopen”
  Gent

  Onverwacht veel volk op zaterdag­nacht in de Overpoort: “Alles is wel rustig verlopen”

  Een onverwacht drukke passage zaterdagavond in de Gentse Overpoort, maar alles is weliswaar rustig verlopen ondanks het grote aantal zaken dat gesloten waren. “Onze mensen waren aanwezig maar er zijn geen bestuurlijke of gerechtelijke aanhoudingen verricht”, zegt Bart De Cocker van de Gentse politie. Enkel een groepje van een 5-tal jongeren heeft er even voor wat problemen gezorgd.”