Jeugdinspecteur Cléo en trainer Selim.
Volledig scherm
PREMIUM
Jeugdinspecteur Cléo en trainer Selim. © Jill Dhondt

REPORTAGE. Gentse flikken boksen met jongeren uit moeilijke buurt: “Hier zijn we elkaars gelijke”

GentEr werd goed gezweet zondagavond op het Jan Yoensplein in de Bloemekenswijk. Acht Gentse flikken en evenveel jongeren uit de buurt volgden er samen een boksles. Het beeld dat jongeren uit de buurt hebben van de politie is vaak negatief, en omgekeerd ook. Door samen te boksen leren ze elkaar op een andere manier kennen. “Ik ben blij dat mijn eerste contact met de flikken op deze manier gebeurt.”

 1. Onverwacht veel volk op zaterdagnacht in de Overpoort: “Alles is wel rustig verlopen”
  Gent

  Onverwacht veel volk op zaterdag­nacht in de Overpoort: “Alles is wel rustig verlopen”

  Een onverwacht drukke passage zaterdagavond in de Gentse Overpoort, maar alles is weliswaar rustig verlopen ondanks het grote aantal zaken dat gesloten waren. “Onze mensen waren aanwezig maar er zijn geen bestuurlijke of gerechtelijke aanhoudingen verricht”, zegt Bart De Cocker van de Gentse politie. Enkel een groepje van een 5-tal jongeren heeft er even voor wat problemen gezorgd.”
 2. Ouders zamelen geld in voor Lou (15) met ongeneeslijke spierziekte: “We zijn écht bang voor de toekomst, dus vragen we nu al hulp”
  GENT

  Ouders zamelen geld in voor Lou (15) met ongenees­lij­ke spierziek­te: “We zijn écht bang voor de toekomst, dus vragen we nu al hulp”

  Lou Willems gaat naar school, zit op judo en droomt van de toekomst. Een normale 15-jarige, maar dan net iets anders. Want anderhalf jaar geleden werd bij hem FA vastgesteld, een ongeneeslijke spierziekte. Zijn ouders zamelen nu geld in voor de torenhoge medische kosten, maar willen de ziekte ook onder de aandacht brengen. “Geen genezing, geen therapie? Wij geven de hoop nog niet op.”