De bewonersgroep ViaduKaduk voor het viaduct van Gentbrugge: de nieuwe geluidspanelen brengen volgens hen weinig soelaas.
Volledig scherm
PREMIUM
De bewonersgroep ViaduKaduk voor het viaduct van Gentbrugge: de nieuwe geluidspanelen brengen volgens hen weinig soelaas. © Wannes Nimmegeers

“Renovatie van 40 miljoen euro, maar het lawaai blijft niet te harden.” Buurtbewoners van E17-viaduct pleiten voor snelheidsverlaging naar 70 per uur

GentDe vernieuwde geluidsschermen langs de E17 in Gentbrugge doen niet wat ervan verwacht werd. Dat vindt de bewonersgroep ViaduKaduk. Samen pleiten ze voor een snelheidsverlaging van 90 tot 70 kilometer per uur op het viaduct. Het Agenschap Wegen en Verkeer (AWV) neemt de klachten serieus, maar plaatst wel enkele kanttekeningen. 

  1. Binnenkort maandelijkse afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?
    Mijnenergie

    Binnenkort maandelijk­se afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?

    Het maandelijkse voorschot dat je momenteel voor gas en elektriciteit betaalt, ligt mogelijk een stuk lager dan je werkelijke verbruikskosten. Het vele telewerk en de sterk gestegen energieprijzen zijn hierbij de boosdoeners. Is dit het geval, krijg je straks een gepeperde afrekening gepresenteerd. Om zulke onaangename verrassingen evenwel te vermijden, moeten de grootste energieleveranciers hun klanten binnenkort de keuze bieden om maandelijks af te rekenen op basis van hun reële verbruik van die maand. Mijnenergie.be zoekt uit of dat voor iedereen een slimme keuze is.