De eerste avond Overpoort.
Volledig scherm
De eerste avond Overpoort. © svwg

“Regen? Dat houdt ons niet tegen”: de eerste (drijfnatte) nacht van het academiejaar in de Overpoort

GENTHet regende maandagnacht pijpenstelen, maar dat lieten de studenten in de Overpoort niet aan hun hart komen. Het academiejaar is nu écht gestart en dat betekent studeren, en doorspoelen achteraf. Vooral op dat laatste werd alvast goed geoefend, schol!

 1. Amper 18 jaar en al drie agressieve overvallen gepleegd: “Zijn tijd in de gevangenis heeft hem veranderd”
  Gent

  Amper 18 jaar en al drie agressieve overvallen gepleegd: “Zijn tijd in de gevangenis heeft hem veranderd”

  Een achttienjarige Gentenaar overviel dit jaar drie mensen en schuwde daarbij geen geweld. Na zijn derde feit vloog hij in afwachting van zijn proces naar de gevangenis. De jonge kerel zegt dat zijn tijd in de gevangenis hem heeft doen inzien dat hij op het verkeerde pad was en belooft beterschap. “Ik woon terug bij mijn moeder en ze heeft veel verdriet over wat er gebeurd is. Dat wil ik haar niet meer aandoen.”
 2. Populaire bakkerij-restaurant De Superette nog maar pas gesloten, maar er komt al een nieuwe horecazaak in de plaats
  Gent

  Populaire bakkerij-restaurant De Superette nog maar pas gesloten, maar er komt al een nieuwe horecazaak in de plaats

  Na acht gouden jaren, sloot de populaire bakkerij-restaurant De Superette eind november de deuren. Het einde van een tijdperk voor de trouwe klanten. Er vielen dan ook heel wat traantjes op het afscheidsfeest, maar die kunnen nu weggeveegd worden. Over enkele weken komt er namelijk al een nieuwe bakkerij met koffiebar in het pand. Of de huisgeur even bedwelmend zal zijn, valt nog af te wachten.
 1. Jongeman (20) 2 maanden na inval volledig van de kaart met wit poeder aan de neus: “Kijk maar eens hoe belachelijk je eruitzag”
  Wervik/Gent

  Jongeman (20) 2 maanden na inval volledig van de kaart met wit poeder aan de neus: “Kijk maar eens hoe belache­lijk je eruitzag”

  Amper twee maanden nadat de politie in het kader van een onderzoek naar drugshandel cannabis, efedrine en ketamine bij een 20-jarige jongeman uit Wervik vond, kon hij volledig van de kaart en met wit poeder aan de neus in Gent worden aangetroffen. “Kijk maar eens hoe belachelijk jij en je vriend waren”, schoof de rechter een foto van het moment van hun arrestatie onder de neus.