Max van den Berg, inmiddels 76, stond aan de wieg van het circulatieplan in Groningen.
Volledig scherm
PREMIUM
Max van den Berg, inmiddels 76, stond aan de wieg van het circulatieplan in Groningen. © RV/Belga

REEKS. 5 jaar circulatieplan: in deze Nederlandse studentenstad ging Gent de mosterd halen

GentOp 3 april is het zover. Dan bestaat het circulatieplan officieel vijf jaar. In aanloop naar deze bijzondere verjaardag staan we een week lang stil bij het plan dat Gent verenigde en verdeelde. Vandaag: Groningen, de stad op vier uur rijden van Gent waar het allemaal begon. 

 1. De populairste elektrische bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professioneel gebruik
  Jobat

  De populair­ste elektri­sche bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professio­neel gebruik

  Het loon op een fiscaal aantrekkelijke manier spekken gebeurt met extralegale voordelen, zoals maaltijdcheques, een groepsverzekering of een hospitalisatieverzekering. In dat rijtje hoort uiteraard ook de bedrijfswagen thuis. Welke elektrische modellen krijgen daarbij de voorkeur? En hoe zit het precies met de kostenverdeling tussen werkgever en werknemer? Jobat.be biedt een overzicht.
 2. FACTS viert 30 jaar fantasy: “Op de eerste editie was er 40 man en een poedel, nu loopt Flanders Expo twee dagen vol superfans”
  PREMIUM

  FACTS viert 30 jaar fantasy: “Op de eerste editie was er 40 man en een poedel, nu loopt Flanders Expo twee dagen vol superfans”

  Vier vrienden organiseerden dertig jaar geleden een fantasy-, anime-, en scifibeurs in café ‘t Tonneke in Gent. Nu is de Arteveldestad met FACTS gastheer voor de grootste comic con van de Lage Landen. Met nog steeds een vloot R2D2-robots waar George Lucas jaloers op is, befaamde acteurs en topartiesten, om over de fans nog maar te zwijgen. “De allerleukste actrice stond erop om met onze vrijwilligers op de foto te gaan.”
  Gent