Peeters in de gemeenteraadszaal in het stadhuis. Daar zal hij maandag voor het laatst als schepen zetelen.
Volledig scherm
Peeters in de gemeenteraadszaal in het stadhuis. Daar zal hij maandag voor het laatst als schepen zetelen. © James Arthur

Reconstructie van een liberale karaktermoord: zo werd Christophe Peeters in enkele uren aan de kant geschoven

De pijnlijke exit van schepen Christophe Peeters zindert na in Gent. Vriend en vijand vinden dat deze liberaal met een opvallend palmares op zijn minst meer respect verdiende. Een reconstructie van de karaktermoord op de man met misschien de meeste kennis van zaken én ervaring bij de Gentse liberalen. 

62 reacties

 • JAN KENIS

  3 jaar geleden
  Dat heet dan particratie, de open VLD schuift 8.082 kiezers aan de kant om hun favoriet te benoemen. Het heeft dus geen nut om op een bepaalde kandidaat te stemmen want het is de partij die beslist.
 • Christine Vermeulen

  3 jaar geleden
  Schandalig dat er een onverstaanbare wissel is gekomen in de plaats van de heer peeters ,had het dubbele v d stemmen en toch aan de kant geschoven worden
 • Kris Kras

  3 jaar geleden
  Wat een onappetijtelijk verhaal! Nog maar eens bewijs dat de partijpolitiek niets vandoen heeft met de keuze van het volk, maar meer met ons kent ons. Moet Peeters nu de martelaar spelen voor het volk en zijn kennis gratuit te grabbel gooien voor zo'n bende?
 • Fons Casteels

  3 jaar geleden
  De SPA eiste de schepen van Financiën op, en dus stond Matthias De Clercq voor de keuze: ofwel toegeven aan de SPA en burgemeester worden, ofwel niet toegeven aan de SPA en naast de sjerp grijpen. Zo'n soort beslissing is voor een liberaal niet echt moeilijk... Het gefoefel met de agenda en de stemming is dan kinderspel.
 • diane colman

  3 jaar geleden
  Onbegrijpelijk, als, bij dichtbij Gent wonende Gentse heb ik steeds vol lof horen spreken over Christophe Peeters... spijtig en vals, dus met veel voorkeurstemmen ben je niks??? Als vroegere liberaal heb ik afgehaakt toen Willy Declercq de snel Belg wet heeft toegepast. En ik heb de indruk dat de huidige, steeds glimlachende, burgemeester de Gentenaars heeft bedot.
 1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).