Marc Van Overschelde in de burgerlijke rechtbank van Leuven. Samen met vijf andere moordenaars die vastzitten in Leuven-Centraal eist hij om online les te mogen volgen aan de KU Leuven.
Volledig scherm
PREMIUM
Marc Van Overschelde in de burgerlijke rechtbank van Leuven. Samen met vijf andere moordenaars die vastzitten in Leuven-Centraal eist hij om online les te mogen volgen aan de KU Leuven. © Vertommen

RECONSTRUCTIE. Hoe Gentse apotheker Marc Van Overschelde (53) bijna wegkwam met de perfecte moord: “Hij vergiftigde de vrouwen die hij beweerde lief te hebben”

GentOp 9 mei 2013 wordt in het kanaal Gent-Brugge in Lovendegem het lichaam ontdekt van de toen 45-jarige Veerle Criel. Onderzoek zou uitwijzen dat de vrouw verdoofd en in het water gedumpt werd door haar toenmalige partner en ex-apotheker Marc Van Overschelde (53). De politie beslist om in het verleden van de man te graven en stuit vervolgens op de dood van zijn vroegere vrouw Hanane Jouami (34) in 2009. Het overlijden werd toen als zelfmoord beschouwd, maar die theorie zou niet lang meer standhouden. 

3 reacties

 • Nikolaas Bouman

  1 maand geleden
  Deze mens beter doodzwijgen.
 • Freddy Van Groens

  1 maand geleden
  Ik vind niet kunnen dat ze nog mogen eisen ;geeft ze dwangarbeid in de plaats.
 • Bart Dekort

  1 maand geleden
  Het feit dat hij nog eisen begint te stellen a la Dutroux getuigt van een bedenkelijk ethisch niveau, en dat voor een apotheker die zogezegd voor het welzijn van de mensen zijn beroep uitoefent.
 1. De Kijk van Kurt: “Leegstand als plan voor de toekomst”
  Gent

  De Kijk van Kurt: “Leegstand als plan voor de toekomst”

  Ik las deze week in deze krant een stukje over de leegstand in de Gentse winkelstraten en hoe het stadsbestuur dat wil aanpakken. Schepen van middenstand en economie Sofie Bracke wijt een en ander aan de hoge huurprijzen voor winkelpanden en ze heeft misschien wel, zij het deels, gelijk. Bedragen van twee cijfers, gevolgd door drie nullen, zijn geen uitzondering in onze belangrijkste winkelstraten. Daar moet je al een flink aantal schoenen, blouses en/of handtassen voor verkopen. Hoewel, nog niet zolang geleden rezen de prijzen ook al de pan uit en viel het met de leegstand nog best mee. U zult me niet horen zeggen dat de vernieuwde mobiliteit ermee te maken heeft, dat heb ik hier in het verleden al genoeg gedaan. Schepen Bracke opperde het idee om her en der winkelbuurten om te vormen tot woonwijken. Gent kampt met een woningtekort en er blijkt teveel winkelruimte te zijn, dus haar plan snijdt hout. Al vind ik dat ze ermee capituleert. Gent geeft toe aan het feit dat het als winkelstad de duimen moet leggen voor Antwerpen, Brussel en pakweg Lochristi. Zelfs als u goed luistert, hoort u me nog steeds niet vragen of onze mobiliteit daar voor iets tussen zit. Het stadsbestuur heeft me al genoeg verweten een oude zeur te zijn. U hoort me dus niet meer beweren dat bijvoorbeeld design- en meubelwinkels geen plaats meer hebben in het centrum, of dat u met uw nieuwe staande lamp moeilijk de tram kunt nemen. De oude zeur in mij zou vroeger gesteld hebben dat men op een halfuur rijden in Rijsel, Brussel en Antwerpen wel nog een gevarieerd aanbod heeft terwijl Gent afbouwt. Nee, de nieuwe, positieve ik houdt het positief. Als onze stad deze weg verder volgt, dan hebben niet-Gentenaars er in de nabije toekomst niks meer te zoeken en lost de verkeersknoop zichzelf op.
 1. Hoe hoofdverdachte 15 jaar na de ‘riekmoord’ zelfmoord pleegde, toen DNA-test werd gevraagd: “Hij rolde tijdens verhoren letterlijk over de grond van woede”
  PREMIUM
  Moerbeke-Waas

  Hoe hoofdver­dach­te 15 jaar na de ‘riekmoord’ zelfmoord pleegde, toen DNA-test werd gevraagd: “Hij rolde tijdens verhoren letterlijk over de grond van woede”

  Een reeks gemist? Speciaal voor jou bundelen wij de beste artikels van onze zomerreeksen in dit dossier. 22 juli 1984. In de tuin van het landhuis ‘Halfweg’ in de Ledestraat in Moerbeke-Waas wordt het lichaam van de 32-jarige Inge Wovra gevonden. Ze is gruwelijk toegetakeld met een riek. Boven in haar bed ligt één van haar minnaars, meer dood dan levend. Beneden hing al een tijdje een andere minnaar rond die aangifte doet van wat hij aantreft. Hij wordt meteen de hoofdverdachte, waardoor sporen verloren gaan. Nadat blijkt dat hij niét de dader is, raakt de zaak in het slop, tot ze één vingerafdruk vinden. Een reconstructie van de zaak in onze reeks misdaadverhalen van de voorbije decennia.
 2. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.