Wijlen Piet Van Eeckhaut nam de verdediging van de beschuldigde op zich.
Volledig scherm
PREMIUM
Wijlen Piet Van Eeckhaut nam de verdediging van de beschuldigde op zich. © Photo News

RECONSTRUCTIE. Hoe een hamburger de babymoord oploste: speurders ontmaskerden moeder pas na twee jaar door te gaan kamperen aan... McDonald’s

Gent / Maldegem30 maart 2005. Een rondje vuilnis ophalen neemt al snel een erg lugubere wending wanneer de ploeg een zak vindt met daarin het levenloze lichaam van een pasgeboren jongetje. Wat er gebeurd is? Wie de moeder is? Twee jaar lang tasten speurders volkomen in het duister. Tot een haast verwaarloosbare vondst hen op het idee brengt om wekenlang in de lokale McDonald’s te kamperen. Het levert een verdachte op, en twintig jaar cel voor babymoord.

  1. Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later
    Livios

    Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later

    De nieuwe generatie 50-plussers is meer bezig met haar toekomst en hoe ze wil wonen. Vier op de tien 50-plussers willen zelfs nog vóór hun pensioen verhuizen naar een kleinere woning, op maat van hun oude dag. Bijna de helft van hen kiest resoluut voor een appartement. Dat blijkt uit een woononderzoek van vastgoedspecialist Hillewaere. Maar hoe ziet zo’n woning voor levenslang wonen eruit? En moet je daarvoor altijd verhuizen? Bouwsite Livios zocht het uit.