Recensie: take away bij À Table
Sint-Martens-LatemHet kleine restaurant À Table in Sint-Martens-Latem ziet er bijna uit als een peperkoeken huisje. Het lijkt een heel gezellige plek om te eten, maar het restaurant is dicht, en dus moeten we het stellen met take-away. Toevallig maakte de chef Mechelse Koekoek, dé specialiteit van het huis.
Delen per e-mail
De take-away bij À Table is beperkt, je kan enkel op vrijdagavond afhalen. Je kan ook niet kiezen uit de ruime kaart op hun website. Op Facebook en Instagram zie je wel wat de pot schaft. Dat de chef maar één gerecht per week maakt, heeft een praktische uitleg. Hij maakt van de lockdown gebruik om stevig te verbouwen. De hele keuken wordt opnieuw ingericht en ook de zaal wordt onder handen genomen. À Table bestaat al 20 jaar en werd opgericht door Dimitri Vinois, maar daarna 15 jaar lang uitgebaat door zijn vader. Sinds enkele jaren staat Dimitri terug zelf in de zaak.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUMGent
Familie blijft achter met veel vragen na dood van 93-jarige in Gent: “Pépé werd slachtoffer van roofmoord. We gaan zijn as uitstrooien in het Zwarte Woud, dat was zijn laatste wens”
-
Gent
Wagen vliegt uit de bocht en belandt in middenberm op Drongensesteenweg
Op de Drongensesteenweg in de richting van Deinze is zaterdag een wagen uit de bocht gevlogen en in de middenberm beland. Hierbij maaide de wagen enkele verkeersborden mee. De Drongensesteenweg was afgesloten na de oprit van de R4. -
PREMIUMGent
Didier en Pascaline al 40 jaar aan het roer van Martino, geboorteplaats van het broodje martino: “Zelfs Tina Turner is hier nog geweest”
Didier en Pascaline Noé staan dit jaar veertig jaar achter het stuur van Martino waar volgens de legende het broodje martino werd uitgevonden. De broer en zus namen het restaurant in de jaren tachtig over van hun ouders. Toen al was Martino gekend als een trekpleister voor nachtbrakers aangezien het tot 5 uur ’s nachts openbleef. -
-
Energie
Wassen op 30 graden of je koffiezet uitschakelen: zo bespaar jij op je energiefactuur
Vele kleintjes maken één groot. En dat geldt zeker voor je energiefactuur. Een doorsnee Vlaams gezin (van 2,2 personen) betaalt jaarlijks zo’n 2000 euro aan energie. Die prijs kan je niet alleen onderdrukken met grote investeringen, zoals zonnepanelen of dakisolatie, maar ook met kleine gewoontes zoals wassen op lagere temperatuur of het stopcontact van je computer uittrekken. Wat is daar nu het precieze effect van? Mijnenergie.be zocht het uit. -
HLN Drive
Elektrisch rijden duur? Te weinig laadpalen en modellen? Deze beweringen houden (geen) steek
Elektrisch rijden is duur, het laden neemt veel tijd in beslag,… er heersen heel wat vooroordelen over EV’s. Maar vaak zijn die gebaseerd op conclusies die enkele jaren geleden waarheid waren. Welke vooroordelen over elektrisch rijden houden vandaag nog steek? HLN Drive zocht het uit. -
Je eerste auto kopen: enkele tips om de kosten onder controle te houden
De aankoop van je eerste auto: voor veel jongeren is het een droom. Toch kan het ook overweldigend zijn. Kies je voor een diesel-of benzinemotor? En wat met elektrisch? En hoe zit het met bijkomende kosten zoals de inschrijvingstaks of verzekering? Independer.be helpt je op weg. -
Gent
VZW Masala lanceert nieuwe podcast ‘Wa Peisde?’: “Taboes doorbreken en alles bespreekbaar maken”
VZW Masala, een organisatie die via educatieve workshops en projecten tracht om meer diversiteit in cultuur en media te brengen, lanceert vrijdag 9 april een nieuwe podcast. Het nieuwe project draagt de naam ‘Wa Peisde?’ en moet taboes doorbreken en alle onderwerpen bespreekbaar maken. Dat gebeurt elke week met een nieuwe gast.