Twee leden van het poetsteam testen de QR-code die Peter Boey (achteraan) net in de keuken van het gebouw C op campus Schoonmeersen aangebracht heeft.
Volledig scherm
Twee leden van het poetsteam testen de QR-code die Peter Boey (achteraan) net in de keuken van het gebouw C op campus Schoonmeersen aangebracht heeft. © WVO

QR-codes plakken op HOGENT: “Studenten moeten niet ongerust zijn. Het is geen controle op aanwezigheid in de les”

Bij Hogeschool Gent wordt koortsachtig doorgewerkt om het tracing systeem uit te rollen. Dat houdt vooral in dat op alle strategische plaatsen codes moeten worden geplakt getest, en alle medewerkers moeten worden ingelicht. Het hele proces neemt ongeveer 20 dagen in beslag. Wij gingen mee op plakronde.

  1. Dief die portefeuille probeerde te stelen van Gentse undercoveragent krijgt 10 maanden cel
    Gent

    Dief die portefeuil­le probeerde te stelen van Gentse undercover­agent krijgt 10 maanden cel

    Een niet al te snuggere dief heeft zich op een wel erg belachelijke manier laten strikken door de politie. Die hield hem stiekem in de gaten toen hij in de buurt van het Sint-Pietersstation aan de klinken van enkele geparkeerde wagens aan het trekken was. Vervolgens probeerde hij ook de portefeuille van een man te stelen die in de inkomhal van een appartementsgebouw stond. Alleen bleek die man een agent te zijn. De man is nu veroordeeld tot een celstraf van 10 maanden.