Twee leden van het poetsteam testen de QR-code die Peter Boey (achteraan) net in de keuken van het gebouw C op campus Schoonmeersen aangebracht heeft.
Volledig scherm
Twee leden van het poetsteam testen de QR-code die Peter Boey (achteraan) net in de keuken van het gebouw C op campus Schoonmeersen aangebracht heeft. © WVO

QR-codes plakken op HOGENT: “Studenten moeten niet ongerust zijn. Het is geen controle op aanwezigheid in de les”

Bij Hogeschool Gent wordt koortsachtig doorgewerkt om het tracing systeem uit te rollen. Dat houdt vooral in dat op alle strategische plaatsen codes moeten worden geplakt getest, en alle medewerkers moeten worden ingelicht. Het hele proces neemt ongeveer 20 dagen in beslag. Wij gingen mee op plakronde.

 1. Conflict, geheimen en onverwerkte trauma’s: vijf disfunctionele families uit streamingland
  Streamz

  Conflict, geheimen en onverwerk­te trauma’s: vijf disfunctio­ne­le families uit streaming­land

  Tijdens de feestdagen oprecht genoten van alle familiebijeenkomsten? Dan hebt u het gelukkig meer getroffen dan de gezinnen die deze week aan bod komen in onze Kijkgids. Naar aanleiding van de terugkeer naar de heerlijk hypocriete wereld van televangelisten in ‘The Righteous Gemstones’ (Streamz) gingen wij immers op zoek naar de meest disfunctionele tv-families. Met de door demonen gekwelde Rayburns (‘Bloodline’, Netflix), de herenigde Bennetts (‘The Ranch’, Netflix), de rotverwende Bluths (‘Arrested Development’, Hulu) en de met ijzeren hand regerende Al-Fayeeds (‘Tyrant’, Disney+) komt u alvast geen drama tekort.
 1. Bekende juwelier Foulon stopt door concurrentie van het internet: “Mensen kijken alleen nog maar naar de uurwerken in mijn etalage”
  Gent

  Bekende juwelier Foulon stopt door concurren­tie van het internet: “Mensen kijken alleen nog maar naar de uurwerken in mijn etalage”

  Einde van een tijdperk. De op één na langst aanwezige handelaar van de Langemunt geeft er de brui aan. In oktober trekt Johan Foulon de deur van zijn juwelierszaak definitief achter zich dicht. De moordende concurrentie van het internet ondergraaft zijn motivatie. “Mensen kopen een ketting online en komen hier vragen of het echt goud is.”